• Πολιτική

    Μυστηριώδης πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα στην Αθήνα

    • NewsRoom

    Το αεροσκάφος από την Βενεζουέλα YV2486


    Ερωτήματα ανακύπτουν γύρω από την μυστηριώδη πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486, που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα, όπου έμεινε για περίπου τέσσερις ώρες, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει 1 ώρα μόνο για ανεφοδιασμό.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το συγκεκριμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από τον προεδρικό διάδρομο στο αεροδρόμιο Μαικετία του Καράκας με αρχικό προορισμό το νησί «Μαργαρίτα» της Καραϊβικής στις 24 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία μετά την απειλή του πιλότου ότι αν δεν δοθεί άδεια προσγείωσης το αεροπλάνο θα καταπέσει, καθώς τελείωναν τα καύσιμα.

    Δύο ημέρες μετά, το αεροσκάφος φέρεται να προσγειώνεται στη Γενεύη. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πάντως, αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσεγγίσει. Τελικά το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:06 το μεσημέρι προσγειώθηκε στην Αθήνα.

    Το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Πρόκειται για ένα Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, το οποίο χαρακτηρίζεται κυβερνητικό.

    Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έβγαλε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας 8 τόνους χρυσού.

    Σοβαρά ερωτήματα, όμως, προκύπτουν και για την ταυτότητα των επιβατών της πτήσης μυστήριο από τη Βενεζουέλα, καθώς η Ε.Ε. έχει επιβάλλει κυρώσεις σε πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο. Σε αυτούς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

    Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ

    Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος η ΝΔ ζητά εξηγήσεις για το ζήτημα.

    «Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις».

    «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Κοτζιάς πρότεινε στην Τουρκία να συμμετάσχει στο «ενεργειακό παιχνίδι της Μεσογείου»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκος βουλευτής προκαλεί Ελλάδα και Κύπρο μέσα απο την Ελληνική Βουλή!



    ΣΧΟΛΙΑ