• Big Story

    Μύκονος: Έκπληξη τα όσα είδαν οι εφοριακοί της ΓΓΔΕ σε Rakkan και Nammos (στις συναυλίες Ρουβά και Ρέμου)


    Με διάθεση για σωστούς φορολογικούς ελέγχους φαίνεται πως ξεκίνησαν οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, κάνοντας “έφοδο” στα πιο γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου για τον εντοπισμό, τυχόν παραβατών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 ειδικοί ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί των ανέμων και “σάρωσαν” κυριολεκτικά με ένα τους πέρασμα.

    nammos remos

    Υπόθεση Nammos 

    Η προσπάθεια τους ήταν άκαρπη, όσον αφορά το νυχτερινό κέντρο Nammos, στο οποίο έδωσε συναυλία ο διάσημος τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, καθώς όπως όλα έδειξαν, όλες οι αποδείξεις κόπηκαν σωστά χωρίς να υπάρξει κάποια παράβαση. Ο τζίρος που σημείωσε το μαγαζί μάλιστα, εκείνη την ημέρα, έφτασε το 1 εκατ. ευρώ, ενώ το δημόσιο πρόκειται να εισπράξει 190 χιλιάδες ευρώ μέσω της φορολόγησης (Φ.Π.Α).

    nammos-dicaprio

    Στην περίπτωση του Nammos όλα κύλησαν ομαλά, εάν εξαιρέσουμε την “παρεξήγηση” του μαγαζιού με τον διάσημο ηθοποιό Leonardo Di Caprio, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο νυχτερινό μαγαζί για να διασκεδάσει με στη συναυλία του Ρέμου. Σίγουρα όμως, ο DiCaprio δεν έμεινε και πολύ ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση του μαγαζιού, καθώς προς μεγάλη του έκπληξη, το συνολικό ποσό που του ζητήθηκε να πληρώσει ήταν το εξωφρενικό των 15.000€, κάτι που φυσικά έσπευσε να διευθετήσει στο ταμείο του μαγαζιού.

    rakkan

     Rakkan Mykonos

    “Τυχεροί” όμως στάθηκαν στην περίπτωση του μαγαζιού Rakkan, που βρίσκεται στο Καλό Λιβάδι της Μύκονου, το οποίο, προ λίγων ημερών, φιλοξένησε τον super σταρ Σάκη Ρουβά σε μια μοναδική συναυλία.

    Στο Rakkan, σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews.gr, σημειώθηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις, κυρίως για τη μη έκδοση αποδείξεων. Να σημειώσουμε εδώ, ότι η κάθε απόδειξη (από αυτές που δεν εκδόθηκαν) κοστολογούνται από 500 έως 2 χιλιάδες ευρώ. Όπως ήταν φυσικό μετά από αυτό, ακολούθησαν και οι απαραίτητες ενστάσεις του επιχειρηματία προς την ειδική υπηρεσία.

    rouvas

    Υπό κανονικές συνθήκες σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία, τέτοιου είδους παραβάσεις, σαν αυτή του νυχτερινού μαγαζιού Rakkan, υποχρεούνται σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, για τουλάχιστον 20 ημέρες.

    MYKONOS

    Τα ερωτήματα τώρα που προκύπτουν είναι για το κατά πόσο και αν θα συμβεί κάτι τέτοιο εν μέσω κιόλας της πιο κρίσιμης τουριστικής περιόδου, που για τα περισσότερα νησιά είναι και ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης τους.

     

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/h-mikonos-o-remos-ke-sampanies-tis-ipervolis/64402

     

     

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/mikonos-giati-egine-aprosopo-allote-agapimeno-nisi-ton-ellinon/64619

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ