• Business

    Μega Deal ΟΠΑΠ – Stoiximan.gr: Το παρασκήνιο και οι τελευταίες πληροφορίες-Γιατί πούλησε ο Μπόμπολας

    • NewsRoom
    Φ. Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Την ώρα που βρίσκεται σε διαβούλευση σχέδιο νόμου μέσω του οποίου θα τερματιστεί το σημερινό καθεστώς αδειοδότησης (αποκαλούμενο και ως “προσωρινό”) μέσω των διατάξεων που προβλέπει ο Ν.4002/2011 ( αρ.50 παρ.12) και θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία αδειοδότησης, μια μεγάλη συμφωνία φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί.  Ο ΟΠΑΠ προχωρά στην εξαγορά ποσοστού της GML Interactive στην οποία ανήκει το “stoiximan.gr”, καθώς και άλλοι ιστότοποι στοιχηματισμού, μέσω της θυγατρικής του Opap Investments. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες και έχουν ολοκληρωθεί και αποτελεί θέμα χρόνου να πραγματοποιηθούν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

    Τέλος ο Μπόμπολας 

    Η συναλλαγή, με βάση τις ίδιες πηγές, αφορά στην πώληση της συμμετοχής, ύψους περίπου 37%, που κατέχει στην GLM Interactive  ο επιχειρηματίας κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος και αποχωρεί πλήρως. Είναι σαφές οτι ηταν η τελευταία επιχειρηματική δουλειά του κ. Μπόμπολα ο οποίος πλέον δεν θα έχει καμμια συμμετοχή σε εταιρία στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα όμως εχει ανοικτά δικαστικά μέτωπα τα οποία ουδείς γνωρίζει πώς θα τα αντιμετωπίσει.

    Οι υπόλοιποι μέτοχοι δηλαδή ο Δημήτρης Μάρης και ο Γιώργος Δασκαλάκης διατηρούν τα ποσοστά τους. Είναι σαφές οτι οι δυο μέτοχοι συμφώνησαν να παραχωρηθεί το ποσοστό Μπόμπολα στην πλευρά του ΟΠΑΠ. 

    Οι νέοι μέτοχοι θα προχωρήσουν στην ίδρυση μια νέας κοινής εταιρικής οντότητας, πιθανόν με τη μορφή investment holding company, μέσω της οποίας θα περάσει ο πλήρης έλεγχος των δραστηριοτήτων της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο. 

    50 εκατ. ευρώ

    Το τίμημα της συναλλαγής υπολογίζεται στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ, ενώ στην νέα εταιρεία το 51% αναφέρεται πως θα ελέγχεται από τον ΟΠΑΠ. 

    Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών εντός και εκτός ελληνικής αγοράς, σε επίπεδο στρατηγικής αλλά και τεχνολογικής ανάπτυξης.

    Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της Opap Investments θυγατρικής του ΟΠΑΠ με έδρα στην Κύπρο. Προετοιμάζεται παράλληλα η σχετική ανακοίνωση – η οποία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης – των δύο πλευρών, καθώς και προς το επενδυτικό κοινό και τις χρηματιστηριακές αρχές (καθότι η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι εισηγμένη εταιρεία), το πιθανότερο αύριο Δευτέρα. 



    ΣΧΟΛΙΑ