• Big Story

    Μας παραπλάνησε όλους. Τελικά είναι ο πιο αφοσιωμένος πρωθυπουργός

    Μαξίμου

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Ούτε συνεννοημένοι να ήταν: μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ με δηλώσεις τους σε ελληνικές εφημερίδες κατέρριψαν το αφήγημα που προωθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός περί των “κακών” ξένων που θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ η ίδια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να περισώσει από τα… νύχια τους ό,τι μπορεί.

    Και δεν είναι τόσο η αναφορά του Σόιμπλε στην περικοπή των συντάξεων (“δεν είμαι εγώ υπεύθυνος”, είπε, πετώντας το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα) που κάνει τη ζημιά στην κυβέρνηση. Είναι αυτή η… επίθεση φιλίας που κάνουν και οι δύο προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι έπαινοι για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί, τα καλά λόγια για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και ο διαχωρισμός ανάμεσα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με καθοριστικό παράγοντα τον Γιάνη Βαρουφάκη, για τον οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δε μασάει τα λόγια του) δείχνουν ένα και μόνο πράγμα: ότι οι δανειστές είναι απολύτως ικανοποιημένοι από τον Αλέξη Τσίπρα. Από τη στιγμή που έφυγαν από την κυβέρνηση τα “αντιδραστικά” στοιχεία, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον ο “καλός μαθητής” της Ευρώπης. Ένας πρωθυπουργός πρόθυμος για όλα, έτοιμος να κάνει όλα όσα του πουν οι πιστωτές της χώρας.

    O… ζημιάρης Σόιμπλε

    Αυτή είναι η πραγματική “ζημιά” για τον πρωθυπουργό: ότι ενώ οι ψηφοφόροι του το 2015 τον επέλεξαν για να πάει κόντρα στο κατεστημένο, να κοιτάξει στα μάτια την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να τους πει “go back!”, όπως υποσχόταν, εκείνος έγινε ένα με αυτούς. Αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς, βέβαια. Γιατί το πρόβλημα δεν ήταν η συνθηκολόγηση, αλλά οι προεκλογικές κορώνες. Οι υποσχέσεις για πράγματα που όχι μόνο δεν μπορούσε, αλλά και δεν έπρεπε να κάνει. Όμως ακούγονταν πολύ όμορφες στα αυτιά των πολλών…

    Η ενστικτώδης αντίδραση της κυβέρνησης σε όλα αυτά, βέβαια, ήταν να επιτεθεί στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να σχολιάζει: “Είναι πάρα πολύ εύκολο να έχει κανείς μια τιμωρητική λογική, όπως έχει ο κ. Σόιμπλε, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό Νότο αλλά ειδικά και με την Ελλάδα και να προσπαθεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ότι στην πραγματικότητα αυτός που ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι ο κ. Τσίπρας και η σημερινή κυβέρνηση”.

    Είναι σίγουρο ότι στο Μαξίμου δε χάρηκαν με αυτά που είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: POS: Εγκατάσταση μέχρι 27 Ιουλίου ή πρόστιμο 1.500 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Μίνωα Κυριακού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας: Έχει δυο μήνες καιρό



    ΣΧΟΛΙΑ