• Big Story

    Μαντζουράνης σε Βερύκιο: Θα σου πάρω το αυτοκίνητο, θα σου πάρω και το σπίτι!! (video)


    Έξαλλος από την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος περί διπλού ρόλου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο Γιάννης Μαντζουράνης τον απείλησε με αγωγές.

    Σε αποκλειστική του δήλωση στο mononews.gr  ο Γιάννης Μαντζουράνης ήταν ξεκάθαρος για τον γνωστό δημοσιογράφο. “Δεν με ξέρουν καλά. Εγώ έχω περάσει δια πυρός και σιδήρου. Θα κάνω αγωγή στο Βερύκιο και θα του πάρω και το αυτοκίνητο και το σπίτι. Ακόμα και συγνώμη να μου ζητήσει δεν πρόκειται να κάνω πίσω”, δήλωσε στο mononews ο δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου στη διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

    Ο Δήμος Βερύκιος σήκωσε το γάντι και η απάντησή του δεν άργησε να έρθει: “Ούτε αυτοκίνητο, ούτε σπίτι έχω! Ας μου πάρει την ψυχή!”

    alpha

    Ο Γιάννης Μαντζουράνης αναδείχθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σε “μοιραίο άνθρωπο” για την νομιμότητα του διαγωνισμού: “Δεν είμαι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά του Δημήτρη Κοντομηνά” υπογράμμισε με νόημα σε αποκλειστική του δήλωση στο mononews.gr –δήλωση την οποία επανέλαβε και στη δημόσια τηλεόραση, προαναγγέλλοντας αγωγές σε βάρος τόσο του Αlpha όσο και ΣΚΑΙ που αναπαρήγαγε τις κατηγορίες σε βάρος του. Όπως είπε, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των δύο τηλεοπτικών σταθμών διότι ανέφεραν ψευδείς ειδήσεις, που θίγουν την υπόληψή του. «Θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες, θα κάνω αγωγή σε βάρος και των δυο, είναι ψευδείς οι αναφορές τους και αυτό προσβάλλει την επαγγελματική μου υπόληψη», τόνισε μεταξύ άλλων.

    Η κόντρα άρχισε το βράδυ της Δευτέρας όταν σε έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή του Alpha ο Δήμος Βερύκιος αποκάλυψε ότι ο Γιάννης Μαντζουράνης  εκτός από συνήγορος του Ελληνικού Δημοσίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των αδειών, υπήρξε και δικηγόρος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με την επωνυμία “ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ”.

    Σε αποκλειστική του δήλωση, όμως, στο mononews.gr , ο κ. Μαντζουράνης ξεκαθάρισε τα εξής: “Ποτέ δεν ήμουν νομικός σύμβουλος σε καμία υπόθεση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως, είμαι συνήγορος υπεράσπισης συγκατηγορούμενού του δικηγόρου στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.  Αντίθετα, είμαι δικηγόρος υπεράσπισης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά σε δυο υποθέσεις του: Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η δίκη του οποίου θα αρχίσει εντός του 2016 και νομικός του σύμβουλος στην υπόθεση της κατηγορίας του για φοροδιαφυγή. Το γεγονός όμως αυτό δεν μου απαγορεύει να είμαι νομικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες”.

    Ποιος είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης: 

    Ο Γιάννης Μαντζουράνης έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του. Ήδη ως φοιτητής κατά την περίοδο της χούντας δραστηριοποιήθηκε έντονα στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, και μάλιστα ήταν μέλος της Επιτροπής κατάληψης το 1973, ενώ συνελήφθη και φυλακίστηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ. Τον Μάιο του 1974 διέφυγε στη Δυτική Γερμανία, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο και εργάστηκε στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle.

    Στην ακαδημαϊκή του καριέρα, από μικρή ηλικία αναγορεύθηκε καθηγητής, γεγονός ενδεικτικό των ικανοτήτων του, ενώ και ως δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και στο δημόσιο δίκαιο, έχει παρασταθεί ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων και πολιτικώς εναγόντων, καθώς και ως πληρεξούσιος δικηγόρος, σε σχεδόν όλες τις πολύκροτες ποινικές και διοικητικές δίκες που βρέθηκαν στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

    Σε μία από αυτές, τη δίκη Κοσκωτά, ενεπλάκη με εντελώς διαφορετικό τρόπο: ως πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γ. Κοσκωτά. Για την υπόθεση αυτή προφυλακίστηκε όμως αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών και με σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Επίσης από το ίδιο δικαστήριο η ποινική δίωξη και η προφυλάκιση του κρίθηκαν παράνομες ῾ως καθ υπερβασιν εξουσίας῾.

    Αν και ένα τέτοιο γεγονός θα «τσάκιζε» τους περισσότερους, ο Γιάννης Μαντζουράνης δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε με τους δαίμονές του, δούλεψε σκληρά  και σήμερα έχει ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας – γεγονός που εξηγεί και το πώς βρέθηκε να υπερασπίζεται το Δημόσιο στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/apoklistiki-dilosi-matzourani-sto-mononewsgr-den-ime-dikigoros-tou-marinaki-alla-tou-kontomina/70092

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-marinakis-savvidis-aftoprosopos-sti-diadikasia-tis-dimoprasias/70099



    ΣΧΟΛΙΑ