• Big Story

    Κοντομηνάς: Εάν δεν πάρει άδεια ο Alpha θα απολυθούν 1000 άτομα (Video)

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κοντομηνάς

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς κατά την ακρόασή του στη Βουλή


    Σκληρές αλήθειες είπε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τη δανειοδότηση των ΜΜΕ από τις τράπεζες. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε απαντώντας σε σχετική ερώτηση «Εάν δεν πάρω τηλεοπτική άδεια, θα πρέπει να κόψω το λαιμό μου για να πληρώσω αποζημιώσεις σε όλους τους υπαλλήλους. Θα απολυθούν 1000 υπάλληλοι και θα πρέπει να τους δώσω αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων».

    Ο  γνωστός επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως  είναι συνεπής μέχρι και σήμερα στις πληρωμές όλων των υπαλλήλων του σταθμού. «Οι εργαζόμενοι με αγαπάνε, με χαιρετάνε στο δρόμο και με αγκαλιάζουν», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως είναι όλοι ικανοποιημένοι με τη συνεργασία τους. «Όλοι πληρώνονται στη ώρας τους», είπε ο κ. Κοντομηνάς. «Αν χρειαστεί θα πουλήσω και προσωπικά μου αντικείμενα και τη προσωπική μου περιουσία για να πληρώσω του υπαλλήλους. Όλοι οι δημοσιογράφοι που ανήκουν στο δυναμικό του καναλιού έχουν τη δική τους πολιτική πεποίθηση, και να μην είναι υπάλληλοι σε κάποια τράπεζα ή στο δημόσιο».

    kontomhnas1

    Ο ίδιος θεωρεί ότι όσοι επιχειρηματίες συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα πρέπει να έχουν δουλειές με το κράτος. Όπως επεσήμανε  ο κ. Κοντομηνάς «Όποιος έχει σχέσεις με τη κυβέρνηση και το κράτος , δεν πρέπει να έχει κανάλι. Θα πρέπει να γίνεται ένας έλεγχος σχετικά με την προϋπηρεσία εκείνων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Επίσης δεν είναι  δυνατόν όποιος δεν έχει σήμερα τηλεοπτικό σταθμό να αποκτήσει άδεια όταν δεν έχει καμία αντίστοιχη εμπειρία.”

    Συνέχισε λέγοντας ότι ο Alpha είναι το μόνο κανάλι που έχει όλα τα προαπαιτούμενα, έχει κερδοφορία και δεν είναι ζημιογόνο και οι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά.

    Σύμφωνα με όσα υποστηριξε ο κ. Κοντομηνάς δεν έχει πάρει ποτέ δουλειές από το δημόσιο. “To μόνο που έχω αγοράσει είναι μόνο γραμματόσημα” είπε χαριτολογώντας.

    Εξήγησε ακόμα ότι δε έχει offshore εταιρείες και δεν έχει λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα HSBC, ούτε είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

    «Έχω φέρει τα χρήματα μου όλα στην Ελλάδα και έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή» είπε εμφανώς πικραμένος .

    Σε ερώτηση βουλευτή , για τον λόγο που ένας τόσο πετυχημένος επιχειρηματίας θέλει να είναι και ιδιοκτήτης καναλιού, ο κ. Κοντομηνάς απάντησε πως ξεκίνησε ξυπόλυτος, είναι πατριώτης, έχει βάλει δικά του χρήματα, πολλά εκατομμύρια και μέσω του καναλιού θέλει να προσφέρει οράματα και αισιόδοξα μηνύματα για τους νέους.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το κανάλι έχει αυξημένα έσοδα τον τελευταίο καιρό και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με επιχειρηματία , στο γεγονός ότι έχει υψηλή τηλεθέαση, ενώ  έχει γίνει μείωση των εξόδων και μια νοικοκυρεμένη διαχείριση.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επιτροπής, οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Κοντομηνά να έχει έναν έντονο διάλογο και φραστικό επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη,  αλλά και με τον Νίκο Νικολόπουλο. Το ΚΚΕ δεν πήρε μέρος στη συζήτηση και δεν έθεσε καμία ερώτηση  στον κ. Κοντομηνά, καθώς όπως είπε και ο κ. Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, δεν θέλουν να γίνουν μέρος ενός  show.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/live-o-dimitris-kontominas-sti-vouli-ime-patriotis-den-ime-forofigas-video/65825



    ΣΧΟΛΙΑ