• Πολιτική

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μπλοκάρει την αλλαγή για την προεδρική εκλογή; Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος

    • NewsRoom
    ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος

    Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος


    Μια ντροπιαστική αναδίπλωση φέρεται να εξετάζει  ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κίνηση της ΝΔ να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για αναθεώρηση του άρθρου 32, προκειμένου η Βουλή να μη διαλύεται όταν δεν υπάρχει συμφωνία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

    Μπροστά στο φόβο η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εκλογές και να αλλάξει με απλή πλειοψηφία το άρθρο, αφαιρώντας από τον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα να επαναλάβει το κόλπο του 2015, όταν μπλόκαρε την ψήφιση του Νίκου Δήμα οδηγώντας στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε από το βήμα της Βουλής να εννοηθεί ότι στην δεύτερη ψηφοφορία ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά θα μπλοκάρει (πιθανότατα με αποχή) την ψήφιση της πρότασης αλλαγής για το άρθρο 32, προκειμένου αυτό να μην συμπληρώσει το απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών.

    Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος σε συζήτηση με δημοσιογράφους: «Η Νέα Δημοκρατία κάνει πονηριές. Λέει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 32 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151. Εάν το κάνει τελικά αυτό η ΝΔ τότε και εμείς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες που δεν θα τις λαμβάναμε υπό κανονικές συνθήκες».

    Μόλις έγινε γνωστή η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν: «Η συνταγματική μοχθηρία του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται εάν συμβεί κάτι τέτοιο σε συνταγματικό αυτοεξευτελισμό. Αν το αντέχουν χαλάλι τους».

    Μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε σε διευκρινιστικές δηλώσεις από τη Βουλή, κάνοντας λόγο για Fake news, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν μίλησε για μπλοκάρισμα του άρθρο, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ για τη δήλωσή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκινά η «μάχη» για την συνταγματική αναθεώρηση – Η κίνηση ματ του Κυριάκου Μητσοτάκη (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ