• Business

    Vodafone και Wind κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet


    Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία που ξεκίνησε πέρσι τον Νοέμβριο για την πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alphaκαι Εθνική) με σύμβουλο τη Nomura International.

    Κατάθεση δεσμευτικών προσφορών κατέθεσαν σήμερα οι Vodafone–Wind, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί τι έχει πράξει ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται αν αυτός ο γύρος της προσπάθειας θα καταλήξει σε αποτέλεσμα με δεδομένο ότι πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση εξαιτίας του σημαντικού τραπεζικού δανεισμού της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (περίπου 250 εκατ. ευρώ).

    Εκτιμάται ότι και οι δύο ενδιαφερόμενοι έχουν ζητήσει μεγάλο «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της προς πώληση εταιρείας, κάτι που θα απαιτήσει γενναίες αποφάσεις από την πλευρά των τραπεζών.

    Οι Vodafone– Windπροσέρχονται στη διαδικασία μάλλον «χαλαρά» και το ενδιαφέρον τους αφορά κυρίως τη συνδρομητική βάση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 556 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 396 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής) μιας και οι δύο έχουν λανσάρει πρόσφατα τις δικές τους τηλεοπτικές πλατφόρμες, έχοντας εμπορική συμφωνία με τηForthnetγια τμήμα του περιεχομένου της. Από την πλευρά του ο Antenna επιθυμεί να ενισχύσει την δραστηριότητά του που είναι η τηλεόραση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Forthnet: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της θυγατρικής της, «FORTH-CRS», στην ελβετική Linxx

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για Forthnet η 26η Οκτωβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ