• Πολιτική

    Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη!


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα συναντηθεί εν τέλει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

    Η ιστορική συνάντηση των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρεια Κορέας κινδύνεψε σοβαρά να μην πραγματοποιηθεί. Η ασιατική χώρα είχε εκφραστεί με έντονο τρόπο κατά τον ασκήσεων που πραγματοποιούσαν οι ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, αλλά και κατά του αμερικανού αντιπροέδρου, οδηγώντας τις ΗΠΑ στο να δηλώσουν πως θα αναβάλλουν την συνάντηση. Στις μέρες που ακολούθησαν, η Βόρεια Κορέα ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.

    Μάλιστα, την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε το «δεξί χέρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ, προκειμένου να παραδώσει στον Ντόναλντ Τραμπ μια επιστολή εκ μέρους του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

    “Πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι μια πολύ επιτυχημένη, τελικά μια επιτυχημένη διαδικασία”, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βορειοκορεάτη στρατηγό.
    Αναφερόμενος στην επιστολή που του παρέδωσε ο τελευταίος, είπε ότι η παρουσίαση αυτή κατέληξε να γίνει μια “μακρά συνομιλία”. Χαρακτήρισε δε “πολύ ωραίο, πολύ ενδιαφέρον γράμμα” την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters όμως λίγο αργότερα, σε μια αποστροφή των δηλώσεών του, είπε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη αυτήν την επιστολή.
    Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι δεσμευμένος στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας τουο. “Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μια σχέση και θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου”, συνέχισε.
    Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ “βοήθησε αρκετά” ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη συνάντησή του με τον Κιμ.



    ΣΧΟΛΙΑ