• Big Story

    Ιδού η αλήθεια για την Πάρο: Το αεροδρόμιο το έφτιαξε ο Βασιλάκης (ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς)

    O Ευτύχης Βασιλάκης

    Ευτύχης Βασιλάκης


    Ιδού πως έχουν τα πράγματα για την Πάρο: Το μεσημέρι της Παρασκευής εγκαινιάστηκε το νέο αεροδρόμιο της Πάρου και φυσικά το παρόν έδωσαν μέλη της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα παρατράγουδα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δίνουν μια ανούσια μάχη, αναφορικά με το ποιος έφτιαξε το νέο αυτό αεροδρόμιο και κατά συνέπεια ποιος θα πάρει τα εύσημα. Παραβλέπουν, όμως, κάτι πολύ σημαντικό. Αν δεν ήταν η Aegean/Olympic Air το έργο αυτό θα είχε ολοκληρωθεί  ούτε σε μια πενταετία.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής των επίσημων εγκαινίων του ανανεωμένου αεροδρομίου, ο αντιπρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, έκανε λόγο για άμεσο όφελος 6,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά και αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 150.000 επισκέπτες ετησίως. Με αυτό το έργο, για την ολοκλήρωση του οποίου ευθύνεται αποκλειστικά η ελληνική αεροπορική εταιρεία, θα εξοικονομηθούν 4,2 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που επιβάρυνε τα δημόσια ταμεία μέχρι σήμερα η επιδότηση της γραμμής Αθήνας-Πάρου ως άγονης, ενώ θα προστεθούν άλλα 2,5 εκ. το χρόνο από τα έσοδα από το ΦΠΑ, άμεσα έσοδα από το ΦΠΑ και από τα τέλη αναχώρησης από την Αθήνα.

    Κόντρα Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης

    Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επιτέθηκαν στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Α. Γεωργιάδη αναφέροντας: “Εχθές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, γνωστός για τον γραφικότατο πληθωρικό αυθορμητισμό του, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Κουμουτσάκος υπέστησαν μια επικοινωνιακή πανωλεθρία. Επεχείρησαν να ξεσηκώσουν θόρυβο, για ένα πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο. Τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε. Δεν πειράζει που είναι ψέμα. Είναι καλοφτιαγμένο.”

    Στην αντεπίθεση πέρασε, όπως ήταν αναμενόμενο η Αντιπολίτευση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πιο διακοσμητική θέση στο έργο αυτό, με τον Πρωθυπουργό να παρευρίσκεται στα εγκαίνια μόνο και μόνο για να κόψει την κορδέλα. Η ανακοίνωση της ΝΔ έγραφε: “Εγκαινιάζεται, σήμερα, το νέο αεροδρόμιο της Πάρου. Είναι μια καλή ημέρα, όχι μόνο για το ίδιο το νησί, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα. Για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά Κυβερνήσεων.  Ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα. Τέτοια έργα, όπως αυτό, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, θα αλλάξει την σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων Κυβερνήσεων. Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του Κράτους.”

    ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκδίδουν τη μια ανακοίνωση μετά την άλλη για ένα έργο, που επιτελέστηκε χωρίς τη βοήθεια και τη συμβολή τους. Ο  νέος διάδρομος αποπροσγείωσης (300 μέτρων περίπου) έγινε πραγματικότητα μετά από 20 χρόνια, χάρη στην εθελοντική εργασία των κατοίκων του νησιού και τnν Aegean/ Olympic Air, που κατασκεύασε τον πύργο ελέγχου. Η συνεισφορά της Aegean/Olympic Air δεν συνοψίζεται στο ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών και άλλα έργα υποδομής στο νέο αερολιμένα, αλλά και στη διαχείριση των εργασιών καθώς και τη συνολική επίβλεψη της προόδου του έργου. Συνεπώς, σε αυτούς θα πρέπει να δωθούν τα εύσημα και όχι στα πολιτικά κόμματα, που έσπευσαν να καρπωθούν την επιτυχία της ολοκλήρωσης του έργου.

    Νέο αεροδρόμιο Πάρου 2

    Ανεξάρτητα από αυτά τα πολιτικά παιχνίδια, το νέο αεροδρόμιο αναμένεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Πάρου, και της Αντιπάρου, ενώ εκτιμάται πως η αεροπορική κίνηση θα πενταπλασιαστεί σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών που κατέφθαναν στο νησί μέσω του παλιού αεροδρομίου και ο οποίος δεν ξεπερνούσε τα 30.000 άτομα ετησίως. “Από αυτό το μήνα θα έχουμε τρεις με τέσσερις φορές παραπάνω θέσεις από ό,τι πριν. Από αυτό το μήνα και τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα, ήδη πολλοί από εσάς έχουν αγοράσει από τα 20.000 εισιτήρια με 39 ευρώ γιατί υπάρχουν θέσεις” ανέφερε ο κ. Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

    tsipras 1 tsipras 2 tsipras 3 tsipras 4 tsipras 5 tsipras 6 tsipras

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/paros-ean-den-itan-olympic-air-aerodromio-tha-oloklironotan-meta-apo-5-chronia/64717



    ΣΧΟΛΙΑ