• Big Story

    Οι Αμερικανοί υποβαθμίζουν την Deutsche Bank -Nέο χτύπημα από Moody’s

    • NewsRoom


    Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank, τονίζοντας πως η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει αυξανόμενες δυσκολίες στην προσπάθειά της να ανακάμψει.

    Με σημερινή ανακοίνωσή του, ο οίκος γνωστοποίησε πως το κύριο μη εξασφαλισμένο χρέος (senior unsecured debt) της τράπεζας υποβαθμίστηκε σε Baa2 από Baa1, δηλαδή δύο βαθμούς πάνω από τα junk. Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της εταιρίας βαθμολογήθηκε με Α3 από Α2.

    «Οι επιδόσεις της Deutsche Bank αρκετά από τα τελευταία τρίμηνα ήταν αδύναμες και οι σημαντικές λειτουργικές δυσκολίες, περιλαμβανομένων των συνεχιζόμενων χαμηλών επιτοκίων και της μακροοικονομικής αβεβαιότητας, θα δυσκολέψουν την εταιρία», αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το Bloomberg.

    Η αναμόρφωση της τράπεζας που έχει προγραμματίσει ο διευθύνων σύμβουλος John Cryan, έχει «σκοντάψει» στη βουτιά που αντιμετωπίζει ο τομέας στο trading και την επενδυτική τραπεζική, καθώς επίσης και στα επιτόκια που σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας έχουν περάσει σε αρνητικό έδαφος. Τα καθαρά έσοδα της Deutsche υποχώρησαν κατά 61% το πρώτο τρίμηνο, αφήνοντας την εταιρία να κινδυνεύει να εμφανίσει ετήσιες ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/sta-opla-i-ependites-tis-deutsche-bank/47090



    ΣΧΟΛΙΑ