• Big Story

    Goldman Sachs: Το Bitcoin δεν πρόκειται να απειλήσει τον χρυσό

    • NewsRoom
    Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs

    To αγαπημένο ρολόι του επικεφαλής της Goldman Sachs Lloyd Blankfein.


    H Goldman Sachs εκτιμά ότι το bitcoin δεν πρόκειται να απειλήσει τον χρυσό. Όπως σημειώνει, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα του πλανήτη το bitcoin έχει δείξει πολύ μεγαλύτερη αστάθεια και χαμηλότερη ρευστότητα σε σύγκριση με το χρυσό, η χρηματιστηριακή αξία του κρυπτονομίσματος ύψους 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν των 8,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του χρυσού.

    «Ενώ η έλλειψη ρευστότητας και η αυξημένη μεταβλητότητα μπορεί να κρατήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών γύρω από το bitcoin, ωστόσο είναι απίθανο να πείσει εκείνους που αναζητούν το είδος της διαφοροποίησης και των αντισταθμιστικών ωφελειών που έχει αποδειχθεί ότι έχει ο χρυσός στη μακρά ιστορία του», τονίζει η G.S σε νέο της report.

    Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι επενδυτές δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τον χρυσό με το bitcoin.

    Τα pools των επενδυτών είναι εντελώς διαφορετικά. Οι επενδυτές του χρυσού που χρησιμοποιούν τα ETFs, τα futures ή τους δείκτες εμπορευμάτων καλύπτονται αυτόματα από τους κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, και ακόμη και το trading στα κοσμήμτα, τις ράβδους και τα κέρματα, έχει αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs
    To αγαπημένο ρολόι του επικεφαλής της Goldman Sachs Lloyd Blankfein.

    Αντιθέτως, υπάρχει ελάχιστη σαφήνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν οι συναλλαγές bitcoin να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες, δημιουργώντας τεράστια εμπόδια για τους επαγγελματίες επενδυτές.

    Επίσης, σύμφωνα με την G.S δεν υπάρχουν ενδείξεις για τεράστιες εκροές από τον χρυσό, με τις θέσεις των ETFs να κινούνται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013.

    Goldman Sachs
    Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs



    ΣΧΟΛΙΑ