• Πολιτική

    Θρίλερ ξανά με τις κατηγορίες κατά των δύο Έλληνων στρατιωτικών – Τι ανέφερε η τουρκική κυβέρνηση

    • NewsRoom


    Συνεχίζεται το χάος με την πληροφόρηση γύρω από την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν προφυλακισμένοι από την περασμένη Παρασκευή στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας, έπειτα από τη σύλληψή τους σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο.

    Και ενώ οι πληροφορίες έλεγαν πως το κατηγορητήριο δεν έχει αλλάξει, η Τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να ξεκαθαρίζει πως πλέον οι δύο Έλληνες κατηγορούνται για κατασκοπεία. «Δεν υπήρξε περίπτωση ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κατηγορούνται για κατασκοπεία και για είσοδο σε ξένη περιοχή», φέρεται να είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

    Ωστόσο, με νεώτερο τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διαψεύδει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Μποζντάγκ δήλωσε πως «μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Η κράτηση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία οι οποίοι πέρασαν στην τουρκική πλευρά από την Ελλάδα, δεν αποτελεί ζήτημα για ανταλλαγή. Ούτε η Ελλάδα ζήτησε ανταλλαγή από την τουρκική κυβέρνηση, ούτε η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε ανταλλαγή από την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αυτοί οι στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας. Μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το Ειρηνοδικείο Ανδριανουπόλεως αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Δεν πρόκειται να αποτελέσει ζήτημα ανταλλαγής για την Τουρκία.».

    Νωρίτερα, σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ, το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε την έφεση που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού και θα παραμείνουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές. Πάντως, και για αυτή την υπόθεση είχε δημιουργηθεί σύγχυση, καθώς σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η εκδίκαση της έφεσης φερόταν να είχε αναβληθεί.

    Το πρακτορείο Anadolu και η Hurriyet αναφέρουν ότι οι δύο Ελληνες παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της απόπειρας κατασκοπείας και εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και πως ο δικαστής έκρινε ότι συνελήφθησαν για τη δεύτερη κατηγορία. Το CNNTurk μιλά επίσης για κατασκοπεία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ