• Big Story

    Γ. Μηλιός, η μεγάλη επιστροφή: Από τις σφοδρές καταγγελίες στο μισθό των 2.500 του Φεστιβάλ Αθηνών

    Giannis Milios


    Έναν παλιό φίλο που μετατράπηκε αργότερα σε σφοδρό πολέμιο επέλεξε η Κυβέρνηση για την θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μηλιό, τον βασικό συγγραφέα του περίφημου “Προγράμματος Θεσσαλονίκης” του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε στραφεί ανοιχτά εναντίον του κόμματος μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, διαφωνώντας με την διαπραγμάτευση. Τώρα όμως επιστρέφει και μάλιστα σε μια θέση που προβλέπει μισθό που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.500 ευρώ. 

    Ο κ. Μηλιός, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το 2012 ως το 2015 διετέλεσε επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θέση που εγκατέλειψε τον Μάρτιο του 2015 λόγω της διαφωνίας του με την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Έκτοτε, είχε πολλές φορές καταγγείλει την πολιτική αυτή, ειδικά μετά την στροφή της Κυβέρνησης στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ., ο κ. Μηλιός αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου. “Η απόφαση ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώνεται, “με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου:

    Το νέο ΔΣ του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:

    Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ
    Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, Δικηγόρος
    Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης
    Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
    Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός
    Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ
    Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης”

    Μάλιστα το υπουργείο θέλησε να εξηγήσει και το σκεπτικό πίσω από την αλλαγή:

    “Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόφαση Αρείου Πάγου: Δεν εκδίδεται ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα : Εύσημα από Moody’s για τη μείωση του ELA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιέρ Μοσκοβισί: Να αναλάβουν τις ευθύνες και οι Ευρωπαίοι για το ελληνικό χρέος



    ΣΧΟΛΙΑ