• Big Story

    Γ. Κατρούγκαλος: ΕΚΑΣ…τέλος- Είμαι υπερήφανος για το συνταξιοδοτικό

    Γιώργος Κατρούγκαλος

    Γ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, πρώην υπουργός Εργασίας.


    Tην ώρα που ελληνική κοινωνία έχει πλέον φτάσει τα όριά της από τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις συνεχείς φοκοκαταιγίδες, την ίδια ώρα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνει υπερήφανος για τη διαμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος. “Πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα, ένα δίκαιο σύστημα”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις του επιβαρύνουν τους έχοντες και κατέχοντες. Και επικέντρωσε την «επιτυχία» την πολιτικής του στο γεγονός ότι προσπάθησε να βελτιώσει τη δομή του συστήματος και όχι να λύσει μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε.

    Ο κ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη, που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, που έχει αναστατώσει μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. “Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ” είπε ο κ. Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ότι τότε θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

    Για τις μειώσεις στα εφάπαξ ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «διορθώνουμε τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές».

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/piter-georgiopoulos-i-epomenes-kinisis-tis-gener8-maritime/45321

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/pios-ine-o-agnostos-efoplistis-pou-dini-80-ek-dolaria-gia-nea-plia/45339



    ΣΧΟΛΙΑ