ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θρίλερ με τον Αλί Χαμενεΐ: Σκοτώθηκε ή κρύβεται μετά τα πλήγματα στην Τεχεράνη – Τι λένε Ιράν και Ισραήλ
Η ιρανική τηλεόραση μεταδίδει πως ο Αλί Χάμενεϊ θα βγάλει διάγγελμα σε λίγα λεπτά.
Συγκεκριμένα πριν από λίγο το Al-Alam TV μετέδωσε πως ο Αλί Χάμενεϊ ζει και πως σε λίγα λεπτά θα μιλήσει στον ιρανικό λαό, σύμφωνα με το Reuters.
Από το πρωί του Σαββάτου που ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Ιράν, ήταν αβέβαιη η μοίρα του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, με το Ισραήλ να κάνει λόγο για πιθανό τραυματισμό ή και θάνατο ενώ το Ιράν από την άλλη να διαψεύδει την είδηση και να λέει πως ο ηγέτης του ζει, χωρίς ο ίδιος να δίνει σημεία ζωής.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε στο NBC ότι ο ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ και ο πρόεδρος της χώρας, Μασούντ Πεζεσκιάν, είναι στη ζωή, ενώ Ιρανοί αξιωματούχοι διαμήνυσαν ότι αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα ηχογραφημένο μήνυμα του Ανώτατου Ηγέτη, σε μια προσπάθεια να διαψευστούν τα σενάρια περί σοβαρού τραυματισμού.
Ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι ο γιος του Χαμενεΐ ήταν επίσης στόχος στην πρωινή επίθεση, αλλά προφανώς δεν τραυματίστηκε.
Τα πλήγματα σημειώθηκαν στο πλαίσιο της συντονισμένης επίθεσης που εξαπέλυσαν το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά ιρανικών στόχων. Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τεχεράνης μετέδωσαν ότι εκρήξεις ακούστηκαν σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Κομ, η Ισφαχάν, η Κερμανσάχ και η Καράτζ, γεγονός που υποδηλώνει το εύρος της επιχείρησης και εντείνει τις ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση.
Διαβάστε επίσης
Reuters: Νεκροί ο Υπ. Άμυνας και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
Ισραήλ: Έκλεισαν οι πλατφόρμες φυσικού αερίου της Chevron και της Energean
Αμπάς Αραγτσί: Η επίθεση στο σχολείο θηλέων «δεν θα μείνει αναπάντητη»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: «Απαράδεκτη» η θερμή σύγκρουση στο Ιράν – Έκκληση για άμεση επανεκκίνηση διαλόγου
- Τράπεζα Πειραιώς: «Καθάρισμα» ισολογισμού με φόντο νέους στόχους και σχέδιο
- Οι 3 Έλληνες εφοπλιστές που κερδίζουν πάνω από 200.000 δολάρια την ημέρα
- Eurobank: Πώς θα επιστρέψει στους μετόχους της πάνω από €2,6 δισ. ως το 2028
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.