• Τράπεζες

    Συνέχεια διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα – Ποια είναι τα νέα πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις

    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Συνέχεια στην πολιτική των διοικητικών αλλαγών στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, που πραγματοποιεί ο CEO της ΕΤΕ κ. Παύλος Μυλωνάς, αποτελεί η τοποθέτηση του Αντρέα Λιάκου στη θέση του διευθυντή προσωπικού στην Εθνική Ασφαλιστική, που αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική του ομίλου.

    Η αλλαγή προσώπου στην κρίσιμη θέση της διεύθυνσης προσωπικού της Εθνικής Ασφαλιστικής με την πρόσληψη στελέχους από την αγορά, αποτελεί τη δεύτερη αλλαγή σε αντίστοιχη θέση που πραγματοποιεί η διοίκηση του ομίλου της ΕΤΕ. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της κ. Εύη Χατζηιωάννου στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού στην Εθνική τράπεζα με τη μετακίνησή της από τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα τον όμιλο Barilla.

    Ο Ανδρέας Λιάκος προέρχεται από την Avon και διαθέτει μακρά εμπειρία σε θέματα αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων. Η ένταξή του στην Εθνική Ασφαλιστική έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο ενόψει της έναρξης της διαδικασίας πώλησης της εταιρείας, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους.

    Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων) και κάτοχος MBA από το ALBA. Ως φοιτητής συμμετείχε σε summer internships στο Marketing με την Unilever και τη Lannen Tehtaat OY στη Φινλανδία, και μετά την αποφοίτησή του απασχολήθηκε στο συμβουλευτικό κλάδο στο HR. Συνέχισε στην Procter & Gamble Hellas στις Πωλήσεις και μετά στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης στο Recruiting, Learning & Development, Compensation & Benefits, HR Policies. Το 1996 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στην Warner Lambert SA (Ζαχαρώδη, Φαρμακευτικά, Consumer Health Care) και συμμετείχε στις αναδιοργανώσεις που προέκυψαν από τις εξαγορές από την Pfizer και μετά από την Cadbury. Το 2005 είχε την ευθύνη του HR και για την Κεντρική Ευρώπη. Το 2010, ανέλαβε το ρόλο του HR Lead για τη συγχώνευση Kraft-Cadbury στην Ελλάδα και μετά του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Kraft Foods, μετέπειτα Mondelēz International, συμμετέχοντας στα projects αναδιοργανώσεων στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Τράπεζα: Υψηλές προσδοκίες από τον Παύλο Μυλωνά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Κ. Μιχαηλίδης στη Εθνική «επιβάλλει» τους δικούς του ανθρώπους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Τρεις προσφορές, τέσσερις μνηστήρες για το Symbol



    ΣΧΟΛΙΑ