• Big Story

    Επίθεση Μεγάρου Μαξίμου σε ΝΔ: Παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια


    Για  επικίνδυνα παιχνίδια που μπορούν να φέρουν   απρόβλεπτες επιπτώσεις  στην πολιτική ζωή  του  τόπου κατηγορεί η Κυβέρνηση την ΝΔ με αφορμή την ένταση που υπάρχει  σε κάποιες περιοχές  εξ αιτίας των κινητοποιήσεων των  αγροτών. Στελέχη της κυβέρνησης ταυτίζουν μάλιστα την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτή της  Χρυσής Αυγής  και αφήνουν να εννοηθεί ότι φοβούνται κάποια προβοκάτσια που μπορεί να δημιουργήσει στην  χώρα σοβαρούς τριγμούς.

    «Η προσπάθεια μιας μικρής μειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και ακροδεξιών στοιχείων να τορπιλίσουν το διάλογο γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θα πέσει στο κενό έλεγε κορυφαίο  στέλεχος της Κυβέρνησης. Οι εισβολές σε κομματικές εκδηλώσεις και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος τεχνητής έντασης προς χάριν των τηλεοπτικών δελτίων, δεν έχουν καμία σχέση με τον αναγκαίο διάλογο πάνω στα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

    Θα πρέπει ωστόσο κάποιοι να προβληματιστούν, όταν για αυτές τις εισβολές υπάρχει αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της ΝΔ και της Χ.Α.»

    Παρά το γεγονός μάλιστα ότι  οι συνεργάτες  του πρωθυπουργού διαχωρίζουν τις ακραίες ενέργειες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη λένε  ότι ο πρόεδρος  της ΝΔ θα πρέπει να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να μην αφήνει τους επικίνδυνους  συνεργάτες του να κουμαντάρουν το  κόμμα και τους συνδικαλιστικούς φορείς .

    Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως   διεμήνυσε και χθες μέσω του υπουργού Επικρατείας Αλέκου  Φλαμπουράρη ότι  η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει πίσω το σχετικό νομοσχέδιο και επανέλαβε ότι οι αγρότες θα πρέπει να προσέλθουν στον διάλογο με την κυβέρνηση.

    Αύριο το απόγευμα πάντως ξεκινούν  και επισήμως οι συνομιλίες  της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για την αξιολόγηση του προγράμματος. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον ενάμιση μήνα . Μέχρι το  τέλος της διαδικασία οι εντάσεις και οι ενστάσεις αναμένεται να είναι καθημερινές. Και όλα αυτά κάτω από την κοινωνική πίεση και τις κινητοποιήσεις των πολιτών που αντιδρούν στα νέα μέτρα.



    ΣΧΟΛΙΑ