• Big Story

    Επίσκεψη Ομπάμα αποκλειστικό: Αυτή είναι η επίλεκτη ομάδα seals που προστατεύει τον πλανητάρχη


    Στέκονταν μακριά από τον χώρο της υποδοχής με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν γυρισμένη την πλάτη τους στον φακό, όχι μόνο επειδή δεν τους αρέσουν οι φωτογραφίες, αλλά επειδή εκείνη την στιγμή λάμβαναν οδηγίες, από τους επικεφαλής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες δέκα τουλάχιστον Seals και άλλοι τόσοι κομάντο αφίχθησαν από την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα, προκειμένου να συνδράμουν και αυτοί στα δρακόντια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του πλανητάρχη.

    Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συνοδείας του-οι Seals τουλάχιστον-κινούμενοι σε ειδικά οχήματα συνήθως θηριώδη θωρακισμένα SUV όπως το Hawkeye Renegade και είναι έτοιμοι να επέμβουν άμεσα, αν χρειαστεί κάτι τέτοιο.

    Πρόκειται για την ελίτ μονάδα των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, η οποία αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές ανά τον κόσμο, συνήθως σε φλεγόμενα μέτωπα, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

    Μια από αυτές ήταν η περίφημη επιχείρηση στο Αμπόταμπαντ του Πακιστάν, στις 1 Μαΐου του 2011 όταν σαράντα Seals της Team Six επέδραμαν στο κτήριο που διέμενε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Σε μια επιχείρηση την οποία παρακολουθούσε απευθείας ο Αμερικανός πρόεδρος και το επιτελείο του στον Λευκό οίκο, η επίλεκτη ομάδα σκότωσε τον Νο 1 τρομοκράτη, πήρε το πτώμα του, σκληρούς δίσκους υπολογιστών και πολύτιμα στοιχεία από το σπίτι, αφήνοντας πίσω τους νεκρό τον γιο του, έναν σωματοφύλακα και μια από τις συζύγους του η οποία προσπάθησε να τον προστατέψει εν είδη ασπίδας.

    Δεν ήταν η μόνη που γιγάντωσε την φήμη τους.

    Τον Απρίλιο του 2009 τρεις Seals ανέλαβαν να δώσουν τέλος στην ομηρία του καπετάνιου Ρίτσαρντ Φίλιπς, τον οποίο κρατούσαν όμηρο Σομαλοί πειρατές σε μια σωσίβια λέμβο.

    Η ομάδα των τριών που βρισκόταν πάνω σε καταδρομικό των ΗΠΑ, ακροβολίστηκε σε καίριο σημείο και με όπλα ελεύθερων σκοπευτών πυροβόλησαν ταυτόχρονα από απόσταση εκατό μέτρων τους τρεις πειρατές, σκοτώνοντας τους ακαριαία με μια σφαίρα στο κεφάλι του καθενός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη ατάκα της Ελένης για τον Ομπάμα: «Δεν μπορεί να έρχεται ο πλανητάρχης και να έχουμε ίδιο μακιγιάζ» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομπάμα σε Παυλόπουλο: Έχετε υπομείνει πολλά σαν Έλληνες. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίσκεψη Ομπάμα: Γιατί δεν υποδέχθηκε ο Τσίπρας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ – «Οργιάζουν» οι φήμες



    ΣΧΟΛΙΑ