• Μετοχές

    ΕΛΠΕ, Jumbo, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ οι κορυφαίες επιλογές της Alpha Finance για το 2019


    Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), τη Jumbo, τον Όμιλο Μυτιληναίου και τον Ελλάκτωρα ξεχωρίζει η Alpha Finance ως κορυφαίες επενδυτικές επιλογές για το 2019.

    Όσον αφορά τα Ελληνικά Πετρέλαια, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι παράγοντες όπως η μελλοντική ιδιωτικοποίησή τους, η πιθανή αναδιάρθρωσή τους, η συνάρτησή τους με τα ναυτιλιακά καύσιμα και οι προοπτικές από την έρευνα και εξόρυξη δημιουργούν εικόνα θετική για τα ΕΛΠΕ και τη χρηματιστηριακή τους αξία.

    Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο τα 9 ευρώ, που μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου 17%.

    Για την Jumbo, η Alpha Finance σημειώνει ότι ο υγιής υπομοχλευμένος ισολογισμός της, ο οποίος οδήγησε σε 287 εκατομμύρια ευρώ καθαρά μετρητά για την περίοδο 2017-2018, θα μπορούσε να αυξήσει την καθαρή ταμειακή θέση της εταιρίας στα 477 εκατ. ως την περίοδο 2020-2021, χάρη στην πιθανή υψηλότερη κερδοφορία και τις ισχυρές ταμειακές ροές.

    Επιπλέον, η Jumbo ακολουθεί τον σχεδιασμό της για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό, γεγονός που υποδεικνύει πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης.

    Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η τρέχουσα τιμή της ΜΠΕΛΑ είναι σε ελκυστικά επίπεδα, εκτιμώντας περιθώρια ανόδου της τάξης του 38%, με τιμή στόχο τα 20,10 ευρώ.

    Για τη μετοχή του Ομίλου Μυτιληναίος, η Alpha Finance εκτιμά ότι, δεδομένων των υψηλών περιθωρίων στην αγορά αλουμινίου, της βελτίωσης των προοπτικών της εγχώριας αγοράς ενέργειας αλλά και της μελλοντικής κερδοφορίας που αναμένεται να φέρει στον όμιλο η επιχειρηματική μονάδα EPC, μπορεί να οδηγηθεί σε άνοδο της τάξης του 69%, στα 14,10 ευρώ.

    Στα θετικά μηνύματα προστίθεται και η ενδεχόμενη νέα επένδυση 500 εκατ. δολαρίων, η οποία θα μπορούσε να διπλασιάσει την παραγωγή αλουμινίου και να αυξήσει την αποδοτικότητα.

    Αναφορικά με τον Ελλάκτωρα, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η αλλαγή διοίκησης που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, αλλά και οι ως τώρα προσπάθειες αναδιάρθρωσης, τοποθετούν τη μετοχή ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες επενδυτικές επιλογές. Άλλωστε, η νέα διοίκηση θέτει τα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης και τη διαφάνεια των οικονομικών πληροφοριών στις σημαντικότερες προτεραιότητές της.

    Επιπλέον, μία συγχώνευση με την Άνεμος ενδεχομένως να προκαλέσει περισσότερες συνέργειες αλλά και να οδηγήσει σε ένα πιο αποδοτικό φορολογικό καθεστώς.

    Σύμφωνα με την Alpha Finance, ο τίτλος του ΕΛΛΑΚΤΩΡ παραμένει υποτιμημένος, με τη χρηματιστηριακή να «βλέπει» περιθώρια ανόδου της τάξης του 88% και τιμή στόχο τα 2,60 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Amber Capital: Γιατί επιστρέψαμε στην Ελλάκτωρ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: JP Morgan Chase: «Μην περιμένετε τους αναλυτές για να αγοράσετε μετοχές»



    ΣΧΟΛΙΑ