• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου: Νέες χορηγήσεις δανείων 3 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς εντός του 2018

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Σε νέες χορηγήσεις δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ έχει προβεί ήδη από την αρχή του έτους η Τράπεζα Πειραιώς η οποία βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018 που είναι και ο στόχος.

    Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της Ημερίδας «Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων» που διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη, η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Παράλληλα, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει σημειώσει την μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην ελληνική αγορά τα τελευταία τρίμηνα, ενώ υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ένα νέο πλάνο μείωσης των NPE για την περίοδο ως το 2021, το οποίο είναι σύμφωνο με τη στρατηγική μας στόχευση. Παράλληλα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι το 2019 θα επιτευχθεί θετική πιστωτική επέκταση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

    Επισήμανε τη βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας, με τις καταθέσεις να διαμορφώνονται σήμερα στα 43 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους. Επεσήμανε δε ότι ο δανεισμός της τράπεζας από τον ELA έχει μηδενιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση του προφίλ ρευστότητας της Τράπεζας Πειραιώς.

    «Η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει έμπρακτα την οικονομία» τόνιζε ο κ. Χ. Μεγάλου και συνέχισε επισημαίνοντας ότι: «Στον τραπεζικό κλάδο έχουν συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια μερικές από τις πιο δραστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες «άγγιξαν» το σύνολο των δραστηριοτήτων μας: από τη σύνθεση και τη λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων ως το λειτουργικό μοντέλο,τις εσωτερικές διαδικασίες και την εταιρική κουλτούρα.

    » Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν πρωτοπόρος σε αυτή τη μετεξέλιξη. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις αλλαγές προς το καλύτερο, με άξονα τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, και είμαι σίγουρος πως θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα απολαύσει τους καρπούς της προσπάθειας αυτής, προς όφελος των πελατών, των μετόχων, των εργαζομένων της και βέβαια ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας.

    » Η Τράπεζα Πειραιώς σήμερα υλοποιεί στρατηγικό σχέδιο που απαρτίζεται από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η αποεπένδυση από μη-βασικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εφαρμόζει λύσεις ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η κεφαλαιακή της θέση μέσω της μείωσης των αναλαμβανόμενων κινδύνων. H Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει πρόοδο σε όλες τις περιοχές που σχετίζονται με την υλοποίηση του σχεδίου της, όπως αυτές αποτυπώνονται στα χρηματοοικονομικά της μεγέθη» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

    Υπογραμμίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει βελτιώσει αισθητά το προφίλ χρηματοδότησής της, ενδεικτικά:

    • οι καταθέσεις της έχουν αυξηθεί κατά περίπου  2 δισ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς
    •  ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώνεται στο 91%
    •  μηδενίσθηκε η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ELA από τον Ιούλιο 2018 όταν 3 χρόνια πριν η έκθεση αυτή ήταν στο υψηλό των 22 δισ. ευρώ

    Ο κ. Μεγάλου,  έκανε επίσης αναφορά και στην προσπάθεια που γίνεται στην τράπεζα για αλλαγή της κουλτούρας προς την κατεύθυνση της υγιούς διακυβέρνησης. «Τα θετικά αποτελέσματα και η υλοποίηση του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης, μαζί με την ισχυρή ρευστότητα, υποστηρίζουν τη δυνατότητά μας να στηρίξουμε έμπρακτα και δυναμικά την ελληνική οικονομία από τη θέση της πρώτης τράπεζας στην ελληνική αγορά» κατάληξε ο κ. Μεγάλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μην ανησυχείτε: Ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς δεν φεύγει!!!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά ο Χρήστος Μεγάλου στην επίθεση των αγορών που γονάτισαν τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο: Γιατί πάει στη Φρανκφούρτη η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ