• Big Story

    Χρήστος Καλογρίτσας: Πολλαπλά χτυπήματα μέσα σε 24 ώρες για τις τηλεοπτικές άδειες

    Χρήστος Καλογρίτσας.

    Χρήστος Καλογρίτσας (στο μέσο)


    Σκληραίνει η κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες, εν όψει της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου και ο Χρήστος Καλογρίστας, επιχειρηματίας και γνωστός κατασκευαστής, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ TV, έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών και επιχειρηματιών. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ζήτησε τον αποκλεισμό του Καλογρίτσα, λέγοντας: “Κατά την άποψή μου ο κ. Καλογρίτσας δεν πρέπει να είναι καναλάρχης. Οι εργολάβοι έχουν καταστρέψει τη χώρα”. Την ίδια άποψη εξέφρασε ανοιχτά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, αναφέροντας: “Εγώ έχω μια άποψη στο θέμα αυτό. Ότι δεν πρέπει άνθρωποι που έχουν σχέση και μεγάλες δουλειές με το δημόσιο να έχουν μέσα ενημέρωσης”. Συγχρόνως, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε την ανησυχία του, καθώς φοβάται ότι το κύριο μέλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να ανοίξουν το δρόμο στους δικούς της εργολάβους που θα πάρουν στα χέρια τους τα τηλεοπτικά κανάλια που θα δοθούν.

    Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές των πολιτικών γίνονται για το θεαθήναι, καθώς στο διαγωνισμό δεν προβλέπεται πουθενά ο όρος αποκλεισμού οποιουδήποτε εργολάβου, κατασκευαστή, κουμπάρου ή φίλου κυβερνητικών στελεχών. Άρα, πως η κυβέρνηση θα αποκλείσει από το διαγωνισμό, κάποιον ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί;

    Τον κύκλο αυτών των δηλώσεων, εναντίον του Χρήστου Καλογρίτσα, είχε ξεκινήσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος  (κουμπάρος του επιχειρηματία), ο οποίος είχε δηλώσει: “Είναι κουμπάρος μου, αλλά είναι και εργολάβος και οι κατασκευαστές δεν πρέπει να παίρνουν άδεια. Δεν δέχομαι ο Καλογρίτσας να πάρει άδεια. Δεν θα πρέπει οι κατασκευαστές και οι εργολάβοι να βρίσκονται στα ΜΜΕ”. Μετά από αυτή τη δήλωση, τα social media είχαν πάρει φωτιά και πολλοί υποστήριξαν ότι ο Πάνος Καμμένος παίζει θέατρο.

    Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, στη συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των ΜΜΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης. Αναφερόμενος στους υπόλοιπους υποψήφιους καναλάρχες, με καυστικό ύφος τόνισε πως δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στο διαγωνισμό επιχειρηματίες ή άνθρωποι που έχουν επαφές με το δημόσιο ή που έχουν αναλάβει έργα του δημοσίου. Με αυτή τη φράση φωτογράφισε εμφανώς τον Χρήστο Καλογρίτσα. Άλλωστε, μόλις πριν λίγο καιρό, η εταιρεία «Τοξότης» του επιχειρηματία (που είναι κουμπάρος και του αρμόδιου υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη) εξασφάλισε και το τρίτο κατά σειρά τμήμα του έργου σε ισάριθμους διαγωνισμούς, μειοδοτώντας και πάλι, αυτή τη φορά με έκπτωση της τάξεως του 53%. Μετά τα τμήματα Κυλλήνη-Αμαλιάδα και Αμαλιάδα-Δουναίικα, η εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα πήρε το έργο της κατασκευής του τμήματος Δουναίικα-Πύργος.

    Σε κάθε περίπτωση, άλλοι επιχειρηματίες και πολιτικοί επισημαίνουν ότι αν ο κ. Καλογρίτσας πληροί τις προϋποθέσεις να χτυπήσει στο διαγωνισμό μια εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, τότε είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να συμμετέχει σ’ αυτόν.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/live-kontominas-stin-exetastiki-epitropi-echmes-kata-ipopsifion-kanalarchon-polla-lefta-video/65850



    ΣΧΟΛΙΑ