• Big Story

    Τρ. Πειραιώς: Άνθ. Θωμόπουλος και Χρ. Παπαδόπουλος για τη θέση του CEO – Η απόφαση στις 14 Δεκεμβρίου

    ανθιμος θωμοπουλος

    Άνθιμος Θωμόπουλος, ετών 52. Πρώην διευθύνων σύμβουλος Πειραιώς


    Άνθιμος Θωμόπουλος και Χρήστος Παπαδόπουλος είναι οι δύο τραπεζίτες που προκρίθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης από το nomination committee της Τράπεζας Πειραιώς για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

    Οι τελικές αποφάσεις για την ανάδειξη του CEO της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας θα ληφθούν στο προγραμματισμένο για τις 14 Δεκεμβρίου ΔΣ της τράπεζας.

    Να σημειωθεί ότι το παρόν στη μαραθώνια συνεδρίαση του nomination committee της Τράπεζας Πειραιώς έδωσαν οι κ.κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, Άνθιμος Θωμόπουλος, Στέλιος Παπαδόπουλος και η κυρία Μαριάννα Πολιτοπούλου, άπαντες υποψήφιοι για τη θέση.

    Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διορισμών της Πειραιώς διήρκησε περίπου 8 ώρες και αργά το βράδυ οι δύο τραπεζίτες που προκρίθηκαν, ενημερώθηκαν από την επιτροπή.

    Σημειώνουμε ότι ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος – ο οποίος αποχώρησε στις αρχές του 2016- και του οποίου την υποψηφιότητα έχει καταψηφιστεί από το ΤΧΣ, αποτελεί επιλογή του κ. Πόλσον.

    Ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος είχε προταθεί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον περασμένο Ιούνιο, όμως στο παρά πέντε, ο Eνιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) που τον είχε εγκρίνει τον «έκοψε», επικαλούμενος δήθεν εμπλοκή στην υποψηφιότητα του. Ωστόσο στη συνέχεια ο SSM αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε κώλυμα και έδωσε το «πράσινο φως» για να διεκδικήσει θέση σε συστημική τράπεζα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκτονώθηκε η κρίση με Εθνική και ΤΧΣ. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισχυρό μήνυμα έστειλε στις αγορές ο σουπερ Mario Draghi

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς βλέπουν οι εφοπλιστές τις αποφάσεις του OPEC: “Είναι η κατάλληλη στιγμή”, λέει ο Ν. Τσάκος



    ΣΧΟΛΙΑ