• Business

    Τρ. Πειραιώς: Επιμένουν οι φήμες ότι «κλείδωσε» ο νέος CEO

    Τράπεζα Πειραιώς: Σχεδιάζει έκδοση πράσινου senior ομολόγου


    Να αποκτήσει CEO η Τράπεζα Πειραιώς μέχρι το τέλος του μήνα είναι η επιδίωξη του προέδρου της τράπεζας κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον SSM, για να κυλήσει ομαλά η όλη διαδικασία.

    Η Εgon Zehnder έχει αναλάβει να βρει το στέλεχος που θα κρατήσει τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και στην ατζέντα της περιλαμβάνονται ήδη τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ μέχρι τις 15 Μαρτίου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη και η short list με τους ενδιαφερόμενους.

    Στο μεταξύ την Τετάρτη 8 Μαρτίου θα συνεδριάσει και το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και φυσικά θα συζητηθεί και η εξέλιξη της διαδικασίας για την ανεύρεση CEO.

    Χατζηνικολάου Πειραιώς
    Γιώργος Χατζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει προτάσεις και σε Έλληνες που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι μικρό. Κύριος λόγος οι ετήσιες αποδοχές, οι οποίες απέχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από τις αμοιβές για αντίστοιχη θέση στο εξωτερικό.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν επίσης πως επιδίωξη είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος να είναι Έλληνας. Το κατά πόσο όμως αυτό θα καταστεί εφικτό θα αποδειχθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

    Καθώς υπάρχει η δέσμευση του κ. Χατζηνικολάου προς τον SSM ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει λήξει η διαδικασία, η σύμβουλος της Πειραιώς Εgon Zehnder θα παραδώσει τη λίστα με τους υποψήφιους στην Επιτροπή Διορισμών γύρω στις 20 του μήνα και στη συνέχεια το Nomination Committee, θα φέρει τα ονόματα των υποψηφίων στα οποία θα καταλήξει προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

    Κάποιες πληροφορίες μέσα από την Πειραιώς αναφέρουν πάντως ότι ο νέος CEO έχει «κλειδώσει» και δεν αποκλείεται να είναι και ο μοναδικός που θα προταθεί στο ΔΣ της τράπεζας.

    Να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρηση του κ. Σταύρου Λεκάκου, κ. Απόστολου Ταμβακάκη και της κας Χαρίκλειας Απαλαγάκη, θα πρέπει να πληρωθούν τρεις θέσεις στο ΔΣ (η μία θα είναι του CEO). Ωστόσο παραμένει -προς το παρόν- άγνωστο αν η εκλογή νέων μελών θα γίνει πριν ή μετά την εκλογή του διευθύνοντος συμβούλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Fraport: Δίνει λεφτά, κάνει προσλήψεις κι όμως… δεν της δίνουν ακόμα τα 14 αεροδρόμια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στις τράπεζες: Τι συμβαίνει με τον αναβαλλόμενο φόρο;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκίνησε τις business με τα κόκκινα δάνεια η Aktua



    ΣΧΟΛΙΑ