• Big Story

    Γιάννης Μυτιληναίος: Κάνει τη μεγάλη έκπληξη και μπαίνει στη ναυτιλία

    ναυτιλία ναυλαγορά εφοπλιστές


    Μια πολύ μεγάλη – και ταυτόχρονα αιφνιδιαστική – είσοδος ετοιμάζεται να λάβει χώρα στην εγχώρια ναυτιλιακή βιομηχανία και μάλιστα στις μεταφορές του ξηρού φορτίου. Την είσοδο αυτή θα κάνει ο επιχειρηματίας Γιάννης Μυτιληναίος, αδελφός του Ευάγγελου Μυτιληναίου.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Μυτιληναίος, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας της αγοράς και προσεκτικού σχεδιασμού της στρατηγικής του, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του ξηρού φορτίου και να εισέλθει αποφασιστικά και δυναμικά στη ναυτιλία. Οι πληροφορίες θέλουν τον Όμιλο Μυτιληναίος να επεξεργάζεται τη δημιουργία στόλου φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου μέσω εξαγορών πλοίων – καθώς είναι γεγονός πως οι τιμές των μεταχειρισμένων τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα ελκυστικές λόγω των συνθηκών που επικρατούν – που θα διαχειρίζεται η νεοσύστατη ναυτιλιακή M-Maritime Corp., μια θυγατρική εταιρεία του Ομίλου.

    μυτιληναιος
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Maratha Premier” είναι χωρητικότητας 34.900-dwt και κατασκευής του έτους 2016

    Μάλιστα, ήδη δύο πλοία έχουν ήδη αγοραστεί από την εταιρεία, με το φορτηγό πλοίο τύπου ultramax Caravos Melody (χωρητικότητας  64.000-dwt) να αποτελεί τη δεύτερη προσθήκη μέσα σε διάστημα ενός μήνα, για το οποίο ο επιχειρηματίας κατέβαλε το ποσό των 18,5 εκατ. δολαρίων. Το νεότευκτο αυτό πλοίο, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας δεδομένων Equasis, ανήκε στην ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Iason Hellenic Shipping, ενώ η παραλαβή του αναμένεται εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από τα κινεζικά ναυπηγεία New Times.

    Όσον αφορά την πρώτη εξαγορά της νεοσύστατης M-Maritime, αυτή έλαβε χώρα το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και αφορά το φορτηγό πλοίο Maratha Premier (χωρητικότητας 34.900-dwt και κατασκευής 2016), το οποίο εξαγοράστηκε από την ινδικών συμφερόντων ναυτιλιακή Chowgule Steamships για το ποσό των 16,5 εκατ. δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω φορτηγό πλοίο αποτελούσε το νεότερο του στόλου της ναυτιλιακής.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι ο Γιάννης Μυτιληναίος έχει στην κατοχή του το Tatoi Club.



    ΣΧΟΛΙΑ