• Big Story

    Ν. Καραμούζης: Επέστρεψε η αβεβαιότητα λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις

    Καραμούζης

    Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank


    «Η αβεβαιότητα έχει επιστρέψει το πρώτο δίμηνο του 2017. Και πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση». Αυτό δήλωσε ο κ. Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμούς στις 4 το μεσημέρι.

    Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα ο κ. Καραμούζης και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου της ΕΕΤ, κ.κ. Β. Ράπανος, πρόεδρος της Alpha Bank, Γ. Χατζηνικολάου, πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς, Τάκης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ενημέρωσαν τους θεσμούς ότι η αβεβαιότητα λόγω των καθυστερήσεων στο κλείσιμο της αξιολόγησης δημιουργεί πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφεραν στους επικεφαλής των θεσμών ότι: οι τράπεζες κινούνταν μέχρι το τέλος του 2016 εντός στοχοθεσίας σε ότι αφορά τα ποσοστά μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους. Η εικόνα άλλαξε από τις πρώτες μέρες του 2017 καθώς υπήρξε αύξηση στις καθυστερήσεις και παράλληλα ήταν αυξημένες οι εκροές των καταθέσεων.

    Ο πρόεδρος της ΕΕΤ, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρθηκε και στις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο και οι οποίες είναι η ψήφιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η διάταξη που θα προστατεύει τα τραπεζικά στελέχη που υπογράφουν αναδιαρθρώσεις και «κουρέματα» οφειλών από αστικές και ποινικές ευθύνες, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ο υπολογισμός του αναβαλλόμενου φόρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήσεις έχουν και τραπεζικά στελέχη που εξειδικεύονται στη διαχείριση κόκκινων δανείων με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Τσίπρας: Απολύτως εφικτό να έχουμε τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Η ΝΔ φέρνει το θέμα Καλογρίτσα στη Βουλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Επιτροπή της Βουλής το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη, στον οικονομικό εισαγγελέα η περιουσία της Μαρέβας



    ΣΧΟΛΙΑ