• Big Story

    Fraport: Δίνει λεφτά, κάνει προσλήψεις κι όμως… δεν της δίνουν ακόμα τα 14 αεροδρόμια!

    StefanSchulte. CEO FRAPORT

    Stefan Schulte. CEO FRAPORT


    Την ώρα που τα στοιχεία για το διαφαινόμενο μέγεθος της ύφεσης στην Ελλάδα προκαλούν σοκ, μια από τις πιο προβεβλημένες ιδιωτικοποιήσεις, αυτή της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport συνεχίζει να βολοδέρνει μεταξύ της γραφειοκρατίας και της κωλυσιεργίας των αρμοδίων φορέων του δημοσίου.

    Η παράδοση των 14 αεροδρομίων συνεχίζει να παραμένει «γόρδιος δεσμός». Παρά το γεγονός πως η νέα (τέταρτη στη σειρά) ημερομηνία παράδοσης είχε καθοριστεί για την 15η Μαρτίου, τα αεροδρόμια θα παραμείνουν σε κρατικό έλεγχο για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα, καθώς ακόμα παραμένει σε εκκρεμότητα η υπογραφή σύμβασης με το ΕΚΑΒ για την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια.

    Alexander Zinell. CEO Fraport Greece
    Alexander Zinell, CEO Fraport Greece

    Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί της Fraport εμφανίζονται πανέτοιμοι και απόλυτα τυπικοί ως προς τις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα, ανακοίνωσαν την  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στα 650 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% του εφάπαξ τιμήματος των 1,234 δισεκ. το οποίο θα πρέπει να καταβάλει η εταιρεία μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των αεροδρομίων. Παράλληλα, κατέθεσαν προς έλεγχο και έγκριση στο ΤΑΙΠΕΔ τις συμβάσεις χρηματοδότησης που συνήψε με τράπεζες, προκειμένου αυτές να ελεγχθούν και να εγκριθούν από το δημόσιο όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

    Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως συνεχίζουν τις προσλήψεις προσωπικού, σε διάφορες ειδικότητες.

    Fraport

    Όπως ξεκαθαρίζει η Fraport, έχει ήδη προχωρήσει «στις απαραίτητες προσλήψεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τα αεροδρόμια και στην εκπαίδευσή του, αλλά και στην εγκατάσταση νέων υποδομών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την αναβάθμιση των λειτουργιών των αεροδρομίων. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού των αεροδρομίων, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών παραχωρήσεων και μισθώσεων έχει ήδη συμφωνηθεί και συμβολαιοποιηθεί. Πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα 14 αεροδρόμια από το Πυροσβεστικό Σώμα. Aνάλογες συμβάσεις έχουν υπογραφεί με το Λιμενικό Σώμα αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

    Η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά προσωπικό για τις παρακάτω ειδικότητες, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην σελίδα της:

    IT infrastructure and applications 

    • IT&Telecoms  Security Specialist
    • IT&Telecoms Help Desk Specialist
    • IT&Telecoms Account Manager Specialist

    Finance and Accounting

    • Accounting
    • Tax
    • Treasury
    • Management Accounting
    • Financial Planning

    Traffic Reporting and Planning

    Operations

    • Emergency
    • Airport Operations Procedures
    • Performance Management & SOPs

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 620 εκατ. ευρώ προχώρησε η Fraport Greece

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alexander Zinell (Fraport): Πιστεύουμε πολύ στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Καβάλας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Fraport: Υπογραφή σύμβασης για την πυρασφάλεια στα 14 αεροδρόμια – Θα απασχολεί 540 άτομα



    ΣΧΟΛΙΑ