• Big Story

    Ποιες είναι οι δύο γυναίκες ηθοποιοί που έχουν 3 εκ στην UBS


    Γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής δημοφιλέστατης εκπομπής μεγάλου καναλιού, που έχει πολλές τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες στον ενεργητικό του βρέθηκε ανάμεσα στα ονόματα της λίστας της UBS , ο οποίος θα κληθεί άμεσα προκειμένου να εξηγήσει την αναντιστοιχία της φορολογικής του δήλωσης με τις καταθέσεις του. Ο γνωστός ηθοποιός Σ.Π. θα προσέλθει τις επόμενες ημέρες στην εισαγγελία.  Την ίδια ώρα, έχουν ήδη σταλεί κλήσεις σε δυο γυναίκες ηθοποιούς, αδελφές και γνωστές για την παρουσίαση σόου και μεγάλων τηλεοπτικών διοργανώσεων, οι όποιες εξαφανίζονται με 1,5 εκατομμύριο εκάστη. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές πρόκειται για τις κ. Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα. Το ότι οι αδελφές Μαγγίρα έχουν (η είχαν) καταθέσεις στην UBS δεν σημαίνει ότι δεν είναι δικαιολογημένες από τα εισοδήματα τους. Απλά πρέπει να το αποδείξουν στους οικονομικούς εισαγγελείς.  Εάν δικαιολογούνται οι καταθέσεις τότε οι κ.Μαγγίρα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις ελεγκτικές αρχές.

    Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα
    Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα

    Επίσης στις λίστες βρίσκεται και ένας ιερέας με καταθέσεις 500.000 ευρώ

    Ανάμεσα στους γιατρούς, τους κατασκευαστές και τους δικηγόρους θα κληθούν να δικαιολογήσουν ποσά και 2-3 ακόμη άνθρωποι της τέχνης, γλύπτες και ζωγράφοι.

    Περίπου το 90% της λίστας UBS  έχει ταυτοποιηθεί μετά τα νέα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η λίστα, που δόθηκε στις ελληνικές αρχές από το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, περιέχει μόνο κωδικούς, τραπεζικούς λογαριασμούς και ημερομηνίες γέννησης των καταθετών, και επομένως η διασταύρωση των στοιχείων για να εντοπιστούν οι καταθέτες και να εξακριβωθεί αν οι καταθέσεις τους αυτές είναι δηλωμένες θα ήταν μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

    Έπειτα από πρωτοβουλία των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση, ζητήθηκαν στοιχεία για εμβάσματα που έφυγαν από την Ελλάδα για την τράπεζα UBS από το 1995 έως το 2015, καθιστώντας την διαδικασία ταυτοποίησης ευκολότερη. Μάλιστα, μέχρι στιγμής η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αποστείλει στοιχεία από το 2009 έως το 2015, ενώ στα τέλη της εβδομάδας αναμένονται στοιχεία από το 2005.

    BANKS Illustration

    Οι πρώτες 100 κλήσεις έχουν ήδη σταλεί και καθημερινά από το γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων θα περνούν 15 άτομα προκειμένου να καταθέσουν. Οι πρώτες κλήσεις αφορούν σε καταθέσεις άνω του 1,5 εκ. ευρώ, ενώ από αυτή την εβδομάδα θα σταλούν 200 ακόμη κλήσεις για καταθέσεις άνω των 2 εκ. ευρώ. Η λίστα UBS περιέχει ονόματα που ανήκουν στην «υψηλή μεσαία τάξη», η οποία επισημαίνει ότι «υπάρχουν γιατροί που φέρονται να κατέθεταν ακόμη και 200.000 ευρώ την εβδομάδα».



    ΣΧΟΛΙΑ