• Big Story

    MEGA: Όλο το παρασκήνιο πίσω από την ξαφνική κίνηση Μάρη. Ποιοι μέτοχοι αιφνιδιάστηκαν και ποιοι οργίστηκαν


    Το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο στο MEGA, ώσπου έφθασε η στιγμή όλα να γίνουν “μύλος”! Μπορεί μια ανακοίνωση του επίδοξου επιχειρηματία – επενδυτή Δημήτρη Μάρη να φέρει τα “πάνω -κάτω” σε έναν τηλεοπτικό σταθμό του μεγέθους του MEGA; Μάλλον ναι, είναι η απάντηση. Τα νεύρα των μεγαλομετόχων είναι “τεντωμένα”, η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν. Λάδι στη φωτιά έριξε η ανακοίνωση του Δημήτρη Μάρη, επικεφαλής της 24Media, ο οποίος εκδήλωσε επίσημα την πρόθεση του να συμμετάσχει στο νέο επενδυτικό-διοικητικό σχήμα του Mega. Για την ακρίβεια, χθες το μεσημερι  με ανακοίνωσή του στα δικά του Media ο κ. Μάρης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στην συνολική πρόταση που έχει κάνει ο επικεφαλής των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος για την αναδιοργάνωση της εταιρίας.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι  στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. (MEGA) προτίθεται να τοποθετήσει το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Τι έγραφε η ανακοίνωση 

    Ο γνωστός επιχειρηματίας μεταξύ άλλων δήλωνε: ”Το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel ενδιαφέρει τα εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που το επιλέγουν για την ενημέρωση τους, επιδρά καταλυτικά στη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων και επηρεάζει την εξυγίανση του τοπίου των ΜΜΕ – που είναι αναγκαία και έχει καθυστερήσει. Θα φανούμε αρωγοί στην πρωτοβουλία του κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου σχεδίου ανασυγκρότησης της Τηλέτυπος Α.Ε. Η συμμετοχή της 24MEDIA τόσο επενδυτικά όσο και στρατηγικά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του λογιστικού ελέγχου (due diligence) και της ποιότητας του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan)».

    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ
    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ

    Η πλευρά Ψυχάρη δεν παραδίδει τα όπλα

    Αυτή όμως η ανακοίνωση , όμως, ήταν αρκετό για να “ερεθίσει” την οικογένεια Ψυχάρη. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί , σε ανάρτηση του in.gr, αναφέροντας τον ως «στοιχηματζή» καταδεικνύουν ότι ο φιλόδοξος  επιχειρηματίας, ο οποίος μεταξύ άλλων αποτελεί και μέτοχο στην στοιχηματική εταιρεία stoiximan.gr , είναι ούτε λίγο , ούτε πολύ “ανεπιθύμητος” για τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη. Η ανυπόγραφη ανάρτηση τόνιζε : «Είναι συγκινητική η προσπάθεια γνωστού “στοιχηματζή” χωρίς επιχειρηματικές επιτυχίες να σταθεί αρωγός στην πρωτοβουλία του κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για την εξυγίανση της “Τηλέτυπος ΑΕ”. Αντ’ αυτού, θα ήταν φρονιμότερο να ασχοληθεί με το μέλλον των εταιρειών του στοιχηματικού κλάδου», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

    Ποιος είναι το αφεντικό στο Mega

    Όπως λένε οι πληροφορίες η κίνηση Μάρη αιφνιδίασε (όχι ευχάριστα) και την οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και τον ίδιο το αφεντικό των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο. Όπως επισημαίνουν πηγές ο κ. Μάρης ούτε ρώτησε, ούτε ενημέρωσε τους βασικούς μετόχους του καναλιού, για την απόφασή του να γνωστοποιήσει , εκδίδοντας ανακοίνωση προς τον Τύπο, την πρόθεσή του να επενδύσει στο Mega. Μάλιστα αξιόπιστες πηγές του mononews αναφέρουν ότι ο ισχυρός ανήρ των Αττικών Εκδόσεων πληροφορήθηκε την ανακοίνωση Μάρη ενώ ήταν στο αυτοκίνητο του κατευθυνόμενος σε ραντεβού.

    Βαρδής Βαρδινογιάννης, βασικός μέτοχος MEGA
    Βαρδής Βαρδινογιάννης, βασικός μέτοχος MEGA

    Ο “από μηχανής Θεός” Θ. Φιλιππόπουλος

    Το ζητούμενο είναι εαν οι μέτοχοι και οι τράπεζες θα συναινέσουν στη λύση Φιλιππόπουλου. Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας ο οποίος έχει διαγράψει επιτυχημένη πορεία στα MEDIA έχει καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο στους βασικούς μετόχους του  Mega και στις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των χρεών της Τηλέτυπος. Όπως λένε τραπεζίτες για να σταθεί η εταιρία θα πρέπει να γίνει είτε μεγάλο haircut της τάξης του 30% και πάνω είτε θα πρέπει να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής τους,  να μειωθούν τα επιτόκια κοκ . Έμπειρος τραπεζίτης εξηγεί ότι : ῾῾Υπάρχουν πάνω από 10 τρόποι να μειωθούν τα δάνεια σε μια επιχείρηση. Δεν είναι ανάγκη να υπάρξει ένα άμεσο haircut στα χρέη.” λέει με νόημα.

    Από την πλευρά Ψυχάρη εκτιμάται ότι ότι η πρόταση Φιλιππόπουλου είναι προς την σωστή κατεύθυνση ενώ η οικογένεια  Βαρδινογιάννη είναι δεδομένο ότι στηρίζει τον 53χρονο εκδότη σε αυτή του την πρωτοβουλία. Η  πλευρά Μπόμπολα είναι αυτή που βάζει τον κ. Μάρη στο παιχνίδι χωρίς όμως να τον αποδέχονται οι άλλοι 2 βασικοί μέτοχοι της Τηλετυπος ΑΕ.

    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Επιχειρηματίας - Εκδότης (Αττικές Εκδόσεις - capital.gr)
    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Επιχειρηματίας – Εκδότης (Αττικές Εκδόσεις – capital.gr)

    Οι εργαζόμενοι

    Την ιδια ώρα κρύος ιδρώτας έχει “λούσει” τους εργαζομένους του μεγάλου καναλιού που ενημερώθηκαν ότι δεν θα πληρωθούν ολόκληρο τον μισθό για τον μήνα Μάρτιο, την τελευταία εργάσιμη του μήνα, αλλά το μισό. Στο κανάλι των Αμπελοκήπων επικρατεί αναβρασμός αλλά και ανησυχία καθώς η ημερομηνία της 11ης Απριλίου που δόθηκε ως επόμενη ημέρα καταβολής του άλλου 50% θεωρείται από τους ίδιους τους εργαζομενους αμφίβολη. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία δεν έχει ούτε Διευθύνοντα Σύμβουλο ούτε Οικονομικό Διευθυντή.

    Η ενημέρωση έγινε προφορικά από τον Μανώλη Καψή γύρω στο μεσημέρι, και ακολούθησε η έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από την Διεύθυνση Προσωπικού.

    «Εκ μέρους της Διοικήσεως της εταιρείας, σας ενημερώνουμε ότι στις 31/3/2016 θα καταβληθεί το 50% του πληρωτέου της μισθοδοσίας μηνός Μαρτίου 2016. Η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 12/4/2016».

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Το ερώτημα

    Ο όμιλος 24Media, πρόεδρος του οποίου είναι ο Δ.Μάρης,  έχει στο χαρτοφυλάκιό του sites αθλητικού και ειδησεογραφικού περιεχομένου. Το 2014 ίδρυσε την εταιρεία ιντερνετικού στοιχήματος «Stoiximan», το 50% της οποίας ανήκει στον Φώτη Μπόμπολα συνέταιρο του Σ. Ψυχάρη στο Mega (το άλλο 50% ανήκει στον Δημήτρη Μάρη του 24media).

    dimitris-maris
    Δημήτρης Μάρης. Ετών 55. Μέτοχος 24 Media και stoiximan.gr

     

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/tha-ine-o-th-filipppoulos-o-neos-ischiros-anir-tou-mega-skliri-partida-gia-to-elegcho-tou-kanaliou/34059



    ΣΧΟΛΙΑ