• Business

    Άρθρο παρέμβαση: Έπρεπε ήδη να είναι φυλακή


    Εάν στις ΗΠΑ  ή σε κάποια άλλη σοβαρή χώρα, οι υπεύθυνοι της εισηγμένης εταιρίας στο χρηματιστήριο –Folli Follie– έλεγαν τερατώδη ψέματα για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης τους, θα είχαν πάει φυλακή μέσα σε λίγες εβδομάδες από την αποκάλυψη της υπόθεσης.

    Τουλάχιστον αυτό λένε όλοι οι νομικοί που ρωτήσαμε. Θα είχαν γίνει αμέσως οι μηνύσεις από την αντίστοιχη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , θα είχε επέμβει το FBI και όλοι θα είχαν “καταλήξει” σε κάποιο κελί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Γιατί ρωτήσαμε τους ανεξάρτητους νομικούς;

    Γιατί εάν ρωτούσαμε την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, θα μας έλεγε  την άποψη της…σε 3 μήνες.

    Άλλωστε δεν θέλαμε να τους ξυπνήσουμε.

    Οι άνθρωποι λοιπόν της εισηγμένης εταιρίας στην Ελλάδα για την οποία εδώ και 4 μήνες έχει αποκαλυφθεί η απάτη στα οικονομικά της , έλεγαν θηριώδη ψέματα και παραμύθιαζαν τραπεζίτες και χιλιάδες μετόχους για χρόνια.

    Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά.

    Σύμφωνα πια με τα επίσημα πορίσματα ,που έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες, έλεγαν ότι έχουν τραπεζικά διαθέσιμα 300 εκατομμύρια και έχουν 6 εκατομμύρια.

    Έλεγαν ότι κάνουν τζίρο 1  δισ δολάρια και στην πραγματικότητα ο τζίρος ήταν 120 εκ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη έλεγαν ότι είναι 316 εκ. ενώ στην πραγματικότητα είναι ζημιές 44,7 εκατομμύρια. Με μία λέξη “ΑΠΑΤΗ”.

    Και μάλιστα ο παραιτηθείς πατέρας, ο οποίος είναι μέτοχος και ως χθες πρόεδρος της εταιρείας,  λέει για τον γιο του, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία, ότι του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη να διαχειριστεί με επιτυχία την κρίση της επιχείρησής τους.

    Δηλαδή να διαχειριστεί την κρίση ο άνθρωπος που την γκρέμισε και έλεγε ψέματα για χρόνια ολόκληρα.

    Γιατί όπως γνωρίζουν όμως και οι πρωτοετείς φοιτητές του οικονομικού πανεπιστημίου, ένας διευθύνων σύμβουλος, είναι εξαιρετικά απίθανο να μην έχει ιδέα που έχει τοποθετηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ της εταιρείας, εκτός φυσικά και αν είναι ανόητος και ψεύτης.  

    Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνετε για ποια υπόθεση μιλάμε. Τα υπόλοιπα ήδη είναι ιστορία.



    ΣΧΟΛΙΑ