• Big Story

    Άρωμα Μιράντας στον Αλέξη. Όταν η Ξαφά στηρίζει τον Τσίπρα με μια ανάρτηση στο Twitter

    • NewsRoom

    Μιράντα Ξαφα. Επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ


    Δεν πρόκειται για διά ζώσης συνάντηση αλλά για πολιτική ή εάν θέλετε για τεχνοκρατική συνάντηση. Για ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά τη σύσταση και τη λειτουργία του υπερ-Ταμείου. Συνέβη και αυτό….Με μία ανάρτηση στο Twitter  η κυρία Μιράντα Ξαφά, η οποία διετέλεσε στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ανήκει στους οικονομολόγους, που πιστεύουν στην άκρως ελεύθερη αγορά, έκανε μία ανάρτηση για το νέο υπέρ-ταμείο. Στην ανάρτηση γράφει και αναρωτιέται: Νέο υπερ-ταμείο: πλήγμα στην εθνική κυριαρχία ή στο πελατειακό κράτος;

    Φαίνεται λοιπόν πως η κυρία Ξαφά, που μέχρι τώρα αποτελούσε κόκκινο πανί για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ως  νεοφιλελεύθερη, να συμφωνεί με τη σύστασή του υπέρ-ταμείου μέσω της σύστασης της “Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας” Α.Ε. από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνοντας τη δική της διάσταση στη λειτουργία του:

    ότι δηλαδή δεν αποτελεί πλήγμα στην Εθνική Κυριαρχία η λήψη των αποφάσεων από τους ξένους, ούτε η εκχώρηση του 50% των εσόδων του (από το ενοίκιο ενός ακινήτου μέχρι την παραχώρηση για 99 χρόνια ενός δρόμου).

    Μιράντα Ξαφα.  Επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ
    Μιράντα Ξαφα. Επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

    Αντίθετα,  η δημιουργία του ταμείου, συνιστά πλήγμα στο πελατειακό κράτος, δηλαδή στο κράτος που δημιούργησαν από τη μεταπολίτευση και μετά όλα τα κόμματα, τα οποία εκμεταλλεύονταν την εξουσία και τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους για κομματικά και προσωπικά οφέλη της νομενκλατούρας και όχι για το δημόσιο συμφέρον.

    Πάντως, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ο σκοπός του ταμείου είναι η καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, η μείωση των ελλειμμάτων, η αύξηση των εσόδων και η αποτελεσματικότερη διαχείριση, πράγματα που υποστηρίζουν πολλοί οπαδοί της ελέυθερης αγοράς.

    Συνεπώς, η πολιτική και τεχνοκρατική σκέψη της κυρίας Ξαφά συμπίπτει με την δημιουργία του Ταμείου των 99 ετών, που πολλοί “συχτήρισαν”, αλλά οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν.

    Είναι και αυτό σημάδι της εποχής. Κάποιοι βέβαια θα πουν ότι δεν συναντά η κυρία Ξαφά τον Τσίπρα, αλλά συμβαίνει το αντίθετο, αφού η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να σηκώσει σχεδόν λευκή πετσέτα στις απαιτήσεις των δανειστών.

    Πηγή:Marketfair.gr , Χρήστος Ιωάννου.



    ΣΧΟΛΙΑ