• Τράπεζες

    «Άρωμα γυναίκας» στην Εθνική: Η «χρυσή» τριάδα στην οποία επενδύει η τράπεζα


    Τρεις δυναμικές γυναίκες, που κάνουν τη διαφορά στον τομέα τους, αναλαμβάνουν δράση στην Εθνική Τράπεζα (ETE). Οι κυρίες Χριστίνα Θεοφιλίδη, Εύη Χατζηϊωάννου και Χαρά Νταλέκου είναι η «χρυσή» τριάδα στην οποία επενδύει η Εθνική.

    Η αρχή έγινε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου με τη μεταγραφή της κας Χριστίνας Θεοφιλίδη, από την Eurobank στην Εθνική, όπου ανέλαβε Γενική Διευθύντρια Λιανικής. Μέχρι τότε η κ. Θεοφιλίδη ήταν Γενική Διευθύντρια Προϊόντων Retail Banking της Eurobank, τράπεζα στην οποία υπηρέτησε επί 22 συναπτά έτη.

    Εύη Χατζηιωάννου

    Το περασμένο Σάββατο με  ένα πάρτι σε μπαρ στο Κολωνάκι, η κ. Εύη Χατζηϊωάννου γιόρτασε με φίλους της τη μεταγραφή της από την Barilla στην Εθνική. Τους ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα ανθρώπινου δυναμικού στην ΕΤΕ. Και είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη.

     

    Όμως στην Εθνική περιμένουν –σύμφωνα με πληροφορίες- και την κ. Χαρά  Νταλέκου, η οποία θα αναλάβει  να «απογειώσει» το κομμάτι του marketing, όπως έκανε και με την Aegean Airlines.

    Η κ. Νταλέκου ανέλαβε  Marketing Director στην Aegean το 2011, αφήνοντας ανάλογη θέση στην Sony Ericsson.

    Η «σιδηρά κυρία» της Aegean έχει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ και από το Πανεπιστήμιο του Stirling με Μεταπτυχιακό στο Marketing. Όμως έχει κάνει και σπουδές μπαλέτου.

    Χαρά Νταλέκου

    Μάλιστα καθ΄ όλη  τη διάρκεια των σπουδών της ήταν καθηγήτρια μπαλέτου και μοντέρνου χορού για παιδιά και επαγγελματίες χορευτές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βιογραφικό της.

    Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1996 όταν προσλήφθηκε από την Unilever ως Manager Trainee για το Τμήμα Trade Marketing.

    Το 2008 ανέλαβε Head of Marketing για Ελλάδα και Κύπρο για την Sony Ericcson.  Και σε λιγότερο από δύο χρόνια ανέλαβε τη θέση Head of Marketing για το σύνολο των χωρών της ΝΑ Ευρώπης και Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανικών χωρών, του Ισραήλ και της Τουρκίας).

    Το 2011 άνοιξε τα φτερά της για την Aegean και όπως όλα δείχνουν θα προσγειωθεί στην Εθνική Τράπεζα.

    Η κ. Εύη Χατζηιωάννου αναλαμβάνει στην Εθνική Τράπεζα Γενική Διευθύντρια Προσωπικού, στη θέση του κ. Πέτρου Φουρτούνη, ο οποίος αποχωρεί.

    Μέχρι τώρα η κα Χατζηιωάννου ήταν διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού όχι μόνο της Barilla Hellas, αλλά του τμήματος HR Ευρώπης.

    Για την ιστορία αναφέρουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη μεταγραφή από την Barilla στην Εθνική. Το 2005 ο τότε CEO της Barilla, κ. Αλέξανδρος Γεωργίτσης, εγκατέλειψε τον όμιλο των ζυμαρικών και επί 3 χρόνια ήταν Γενικός Διευθυντής Λιανικής στην μεγαλύτερη τότε τράπεζα.

    Η κ. Χατζηιωάννου θα κληθεί πολύ σύντομα να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» καθώς έχει μπροστά της ανοικτά θέματα, όπως είναι η διαπραγμάτευση με  τον σύλλογο του προσωπικού της Εθνικής για τη νέα συλλογική σύμβαση και μάλιστα σε μία περίοδο που το δίκτυο των τραπεζών οδηγείται σε συρρίκνωση και μέσα στο στρατηγικό σχεδιασμό είναι και η απομάκρυνση σημαντικού αριθμού τραπεζοϋπαλλήλων. Μάλιστα η ΕΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στο Μάρτιο επιχειρησιακό σχέδιο που  προβλέπει σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Φλέγον επίσης θέμα είναι και η εμπλοκή που έχει προκύψει με την επικούρηση από το ΛΕΠΕΤΕ.

    Χριστίνα Θεοφιλίδη
    Χριστίνα Θεοφιλίδη

    Η κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη δεν ανέλαβε  τυχαία Γενική Διευθύντρια Λιανικής στην Εθνική. Έχει εμπειρία 30 χρόνων στη λιανική τραπεζική, καθώς ξεκίνησε το 1988 από την Société Générale και τα τελευταία 22 χρόνια βρισκόταν στην Eurobank.

    Με σπουδές σε Αμερική και Γαλλία, έχει πτυχίο Bachelors σε Οικονομικά και Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Swarthmore College των ΗΠΑ και πτυχίο MBA από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD.

    Όπως λένε συνεργάτες της, η κ. Θεοφιλίδη είναι λάτρης του μέτρου σε όλα τα επίπεδα. Προσέχει και την πιο μικρή λεπτομέρεια και σταθμίζει όλες τις παραμέτρους. Εξαιρετικά δυναμική, ξέρει να διοικεί με ευγένεια και χαμόγελο.

    Στο παρελθόν η κ. Θεοφιλίδη διετέλεσε επίσης:

    • Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Eurobank Υπηρεσίες Προώθησης και Διαχείρισης Προϊόντων Καταναλωτικής και Στεγαστικής Πίστης.
    • Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Προβληματικών Δανείων Ιδιωτών (Ιούλιος 2014 – Σεπτέμβριος 2016).
    • Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής της Eurobank Household Lending ΑΕ (Αύγουστος 2013 – Ιούλιος 2014).
    • Γενική Διευθύντρια Risk της Eurobank Household Lending ΑΕ (Μάιος 2012 – Ιούλιος 2013)
    • Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank Household Lending ΑΕ (Απρίλιος 2010 – Απρίλιος 2012)
    • Διευθύντρια Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank Cards ΑΕ (2003-2010)
    • Εμπορική Διευθύντρια της Eurobank Cards ΑΕ (Ιανουάριος 1997 – Σεπτέμβριος 2003)



    ΣΧΟΛΙΑ