• Big Story

    Απρόβλεπτες εξελίξεις: Γιατί οι δικαστές απέδειξαν ότι δεν φοβούνται τα media (ούτε την Αυγή)


    Τα πάρε-δώσε των δικαστικών με τα media παραδοσιακά ήταν πολύ περιορισμένα. Δεν υπάρχουν δικαστές-τηλεοπτικοί αστέρες, δεν υπάρχουν εισαγγελείς που να ξημεροβραδιάζονται σε τηλεπαράθυρα και πάνελ εκπομπών, και τα ΜΜΕ σπάνια ασχολούνται με τα πεπραγμένα των δικαστών, πέρα από τα συνήθη δικαστικά ρεπορτάζ για τις ανακατατάξεις στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Αυτό βέβαια φαίνεται πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αλλάξει. ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στο Μαξίμου φροντίζουν τακτικά να λιβελογραφούν σε βάρος δικαστικών, σχολιάζοντας με λεπτομέρειες τις υποθέσεις που έχουν αναλάβει και το πώς τις χειρίστηκαν και παρεμβαίνοντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

    Όμως αυτή τη φορά η «Αυγή» ξεπέρασε όλα τα όρια. Η εφημερίδα-κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δε δίστασε να αναφερθεί στο πρωτοσέλιδό της ονομαστικά σε δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που φέρεται να εμπλέκεται σε «ροζ» σκάνδαλο, με βάση υποκλαπέντα e-mails, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διασκέψεις του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες – κάτι που φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς στο Μαξίμου θέλουν πάση θυσία να εξασφαλίσουν ότι  απόφαση του ΣτΕ θα είναι η επιθυμητή για την κυβέρνηση, και όταν λέμε «πάση θυσία», το εννοούμε.

    Από την πρώτη στιγμή οι δικαστικές ενώσεις έκαναν λόγο για προσπάθεια εκβιασμού του Συμβουλίου Επικρατείας με «όπλο» την κίτρινη δημοσιογραφία, ενώ και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατήγγειλε την παραβίαση της ιδιωτικότητας του εν λόγω δικαστή που «μας καθιστά όλους «εκβιάσιμους» ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να προβαίνουμε σε καμία αξιόποινη ή αξιόμεμπτη συμπεριφορά», εκφράζοντας ανησυχίες για το γεγονός ότι, σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αποκάλυψε την υπόθεση, στην παρακολούθηση του εν λόγω δικαστή εμπλέκεται και η ΕΥΠ. «Χρειάζεται άμεσα να διερευνηθεί ποιος και για ποιο λόγο έδωσε την άδεια στην ΕΥΠ να παρακολουθεί το 2014 έναν υψηλόβαθμο δικαστικό», αναφέρει η Ένωση.

    Κι όμως: παρά την απροκάλυπτη και κραυγαλέα απόπειρα εκβιασμού μέσω της «Αυγής» (που μάλιστα καταδικάστηκε και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), οι δικαστές απέδειξαν εμπράκτως πως δε… μασάνε. Το Συμβούλιο της Επικρατείας όχι μόνο ανέτρεψε την αρχική εισήγηση για απόρριψη των προσφυγών των καναλιών κατά του νόμου Παππά, όπως θα ήθελαν στο Μαξίμου, αλλά το έκανε και με ευρεία πλειοψηφία (16 υπέρ έναντι 9 κατά), στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση: ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, και όποιος προσπαθήσει να επηρεάσει το έργο της θα «σπάσει τα μούτρα του»…

    Αυτό που μένει να δούμε είναι αν στο Μαξίμου έλαβαν το μήνυμα ή δεν έχουν… σήμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φίλης: Ήττα της κυβέρνησης αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε στα κανάλια χωρίς άδεια (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλοι θέλουν (την πολυεθνική) Fraport: Χιλιάδες αιτήσεις για προσλήψεις. Το μεγάλο μυστικό



    ΣΧΟΛΙΑ