• Πολιτική

    Αποχώρησαν από την προανακριτική για τη Novartis όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης – Τι καταγγέλλουν

    • NewsRoom
    προανακριτική


    Την αποχώρηση τους, μέχρι νεωτέρας, από την Προανακριτική για τη Novartis αποφάσισαν την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗΣΥ, Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, καταγγέλλοντας τις νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που αρνείται να προχωρήσεις σε εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Την αποχώρησή επέλεξε και η Χρυσή Αυγή, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως κωλυσιεργεί.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την κλήτευση προς ακρόαση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Ελλάς Κωνσταντίνου Φρουζή, του νυν ΔΣ της εταιρείας, και φυσικά των μαρτύρων της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων των προστατευόμενων, με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να επιμένουν στην γραμμή της έρευνας για τις αρμοδιότητες της επιτροπής.

    Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να κληθούν τα εννέα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα (ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στην επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα), προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους εάν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει στην εις βάθος εξέταση της υπόθεσης.

    «Εάν η πλειοψηφία συνεχίσει την παρελκυστική τακτική της δήθεν ψηλάφησης της αρμοδιότητάς της ή προσπαθήσει να σπρώξει τον προγραμματισμό μετά το Πάσχα εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις πρακτικές σκιών» είχε αναφέρει νωρίτερα ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, βουλευτής Θοδωρής Παπαθεοδώρου.

    Υπενθυμίζεται πως από την Επιτροπή έχει ήδη αποχωρήσει το ΚΚΕ, από τις 9 Μαρτίου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις.

     



    ΣΧΟΛΙΑ