• Big Story

    Αγγ. Φράγκου: Διευρυμένες ζημίες για τη Navios Holdings. Μεγάλη πτώση της μετοχής (upd)

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Με διευρυμένες ζημίες έκλεισε το τρίτο τρίμηνο και οι εννέα μήνες του 2016 για το ναυτιλιακό κολοσσό Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε – τα οποία ωστόσο ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών – την οδήγησαν να λάβει και τις ανάλογες αποφάσεις.

    Κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας στη συνεδρίαση της Wall Street στις 18.20 (ώρα Ελλάδος) διαπραγματεύονταν με μεγάλη πτώση της τάξεως του 8,33%, στα 1,51 δολάρια. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    navios

    Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και των εννέα μηνών 2016

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε αύξηση στις προσαρμοσμένες ζημίες οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 22,4 εκατ. δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του 2016, έναντι ζημιών ύψους 20,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Αντίθετα, για την περίοδο των εννέα μηνών του τρέχοντος έτους, η Navios Holdings εμφάνισε μείωση στις προσαρμοσμένες ζημίες οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 56,3 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 71,7 εκατ. δολαρίων για την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους παρουσίασαν μείωση και διαμορφώθηκαν στα 38,4 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών EBITDA ύψους 39,5 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Αντίθετα, για τους εννέα μήνες του 2016, τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA της Navios Holdings διαμορφώθηκαν στα 114,9 εκατ. δολάρια, ενώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι είχαν διαμορφωθεί στα 98,5 εκατ. δολάρια.

    Επιπλέον, οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκαν και κυμάνθηκαν στα 0,25 δολάρια, έναντι ζημιών ανά μετοχή ύψους 0,23 δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. Αντίθετη ωστόσο πορεία ακολούθησαν οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά μετοχή για την περίοδο των εννέα μηνών του 2016 καθώς μειώθηκαν και κυμάνθηκαν στα 0,64 δολάρια, έναντι 0,80 δολαρίων την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της ναυτιλιακής, κα Φράγκου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που εμφάνισε η Navios Holdings ανακοίνωσε τις προθέσεις της λέγοντας ότι “Πλέον, θα δίνουμε έμφαση στη διαχείριση του κόστους, μιας και το λειτουργικό κόστος της Navios Holdings είναι από τα μικρότερα στη βιομηχανία σε σύγκριση με εκείνο των υπόλοιπων εισηγμένων ναυτιλιακών”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αθ. Φειδάκης: Επεκτείνονται οι ζημίες για την Globus Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτρος Παππάς: Ευχάριστη έκπληξη τα αποτελέσματα τριμήνου της Star Bulk, παρά τις ζημίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Θετικές προοπτικές για τη GasLog Partners. Τι λένε οι αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ