• Big Story

    Αυτή είναι η νέα τράπεζα που θα δώσει δάνεια στα επόμενα δύο χρόνια


    Την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες δυσκολεύονται να χορηγήσουν δάνεια, μια γερμανική τράπεζα, η ProCredit Bank, περνάει στη φάση της ανάπτυξης στη χώρα μας. Η γερμανική τράπεζα, άνοιξε ήδη το τρίτο κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε πανηγυρικά (παρουσία Δημήτρη Αβραμόπουλου) συμφωνία με τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την δανειοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων καινοτόμων επιχειρήσεων.

    Βάσει της νέας συμφωνίας, ο όμιλος ProCredit θα χορηγήσει 20 εκ. ευρώ δάνεια σε καινοτόμες εταιρείες στην Ελλάδα κατά τα επόμενα δύο έτη. Τα δάνεια θα συνοδεύονται από εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Χρηματοδότηση ΕΕ InnovFin για την καινοτομία», με χρηματοδοτική στήριξη από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συμφωνία που υπεγράφη θα επιτρέψει στον όμιλο ProCredit να προσφέρει πρόσθετη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους στις καινοτόμες εταιρείες.

    Στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, δήλωσε: “Οι ελληνικές μικρές επιχειρήσεις έχουν μεγάλη ανάγκη χρηματοδότησης για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα από το ΕΤΕ και την ProCredit, με την υποστήριξη του Επενδυτικού Σχεδίου, θα προσφέρει στις ελληνικές ΜΜΕ πρόσβαση σε νέες πηγές χρηματοδότησης. Προτρέπω και άλλες τράπεζες να συνεργαστούν με το ΕΤΕ και να συνάψουν παρόμοιες συμφωνίες, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου, ώστε να βοηθήσουμε και άλλες ελληνικές εταιρείες να αναπτυχθούν».

    Ο Pier Luigi Gilibert
    Ο Pier Luigi Gilibert, o CEO του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων

    Ο Pier Luigi Gilibert, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας ΕΤΣΕ για καινοτόμες ΜΜΕ στην Ελλάδα. Η παροχή στήριξης στις καινοτόμες ΜΜΕ θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Ο όμιλος ProCredit συνεργάζεται μαζί μας στη σταδιακή υλοποίηση του προγράμματος InnovFin σε άλλες χώρες, και είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε στην παροχή χρηματοδότησης σε ΜΜΕ και εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην Ελλάδα».

    Τι κάνει η Procredit Bank

    Η τράπεζα ProCredit είναι αναπτυξιακή τράπεζα. Παρέχει δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες που επιθυμούν την αποταμίευση. Η τράπεζα δεν προσφέρει προϊόντα καταναλωτικής πίστης. Τα καταστήματά της στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

    Τα δάνειά της δίνονται: α) σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όπου το ελάχιστο ύψος πίστωσης είναι 10.000 ευρώ. β) σε μικρές επιχειρήσεις με πίστωση από 50.000 ευρώ και γ) σε μεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες δίνεται πίστωση από 250.000 ευρώ.
    Ποιά είναι η τράπεζα

    Η έδρα της τράπεζας και η μητρική εταιρεία ProCredit Bank Holding είναι στη Φρανκφούρτη. Διαθέτει περίπου 17 τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αν και ο όμιλος έχει παρουσία και στη Νότια Αμερική. Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου έφθαναν σε ύψος 6 δισ. ευρώ. Ο συνολικός όγκος των δανείων ήταν 4,1 δισ. ευρώ έναντι 3,9 δισ. ευρώ καταθέσεων πελατών και 604 εκ. ευρώ ιδίων κεφαλαίων.

    Ενδιαφέρον έχει ότι η επέκταση στην Ελλάδα δεν έγινε μέσω της μητρικής από τη Γερμανία, αλλά της μέσω της θυγατρικής, της ProCredit Bank Bulgariaμ στη Βουλγαρία.

    Ελέγχεται από KfW, Doen, και Παγκόσμια Τράπεζα

    Η ProCredit Holding AG & Co. KGaA είναι «σύμπραξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων», με βασικούς μετόχους τους στρατηγικούς επενδυτές IPC (γερμανική συμβουλευτική εταιρεία) και ProCredit Staff Invest (επενδυτικό όχημα των μελών του προσωπικού της ProCredit), το ολλανδικό ίδρυμα DOEN, τη γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW και την IFC (του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας).

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/vazei-gravata-stis-24-maiou-o-alexis/44223

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/antechete-eos-to-2026-dite-giati-me-ta-nea-metra-prepi-na-kanete-ipomoni-eos-tote/44017

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/article-guardian-exorgismeni-i-ellada-prodikazi-grexit-ke-drachmi/44126

     



    ΣΧΟΛΙΑ