• Big Story

    Γνωρίστε τους. Όλοι οι άνθρωποι που θα διαχειρίζονται τα δάνεια σας από εδώ και στο εξής


    Mεγάλα ονόματα της διεθνούς αγοράς είναι τα επίδοξα «αφεντικά» των ελληνικών κόκκινων δανείων. Η αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης και αγοράς δανείων βρίσκεται στην τελική ευθεία και η Aktua, η Pillarstone, η Alvarez & Marsal και η Centerbridge θα κυνηγήσουν μαζί με άλλους, κομμάτι της πίτας των 110 δισ. ευρώ και μέσω αυτών, των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Η Alpha Bank έχει δημιουργήσει με την Aktua την Aktua Hellas με στόχο να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της ισπανικής εταιρείας στη διαχείριση δανείων λιανικής. Από το Μάιο όμως o όμιλος Αktua δεν είναι τυπικά ισπανικός αφού εξαγοράστηκε από την Lindorff Group, έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό όμιλο με έδρα το Όσλο και παρουσία σε 13 χώρες, ο οποίος ελέγχεται από το Nordic Capital Fund και έχει ως μεγάλο «αφεντικό» τον Νορβηγός Klaus-Anders Nysteen, με μεγάλη εμπειρία στα χρηματοοικονομικά και το real estate.

    Η Lindorff εξαγόρασε την Aktua από ομάδα μετόχων της μεταξύ των οποίων η Centerbridge Partners, η οποία ενδιαφέρεται επίσης για την ελληνική αγορά προβληματικών δανείων από την πλευρά του private equity.

    O 59χρονος Mark Gallogly ίδρυσε την Centerbridge Partners, η οποία αναπτύσσει πολυσχιδή δραστηριότητα σε πολλές χώρες και πολλούς τομείς. Έχοντας θητεία στην Blackstone επί σειρά ετών, προχώρησε στην δημιουργία της Centerbridge που ψάχνει ευκαιρίες σε ελληνικές επιχειρήσεις.

    Ο Gallogly είναι μέλος του συμβουλίου οικονομικής ανάπτυξης που δημιούργησε ο Μπάρακ Ομπάμα ενώ είναι μέλος στο περίφημο Hamilton Project του Brookings Institution, και στο συμβούλιο του Columbia Business School.

    Το mononews έχει παρουσιάσει και παλαιότερα τον Βρετανό που φοβούνται οι Έλληνες επιχειρηματίες, τον επικεφαλής της Pillarstone, πλατφόρμας του αμερικανικού KKR. Πρόκειται για τον 50χρονο John Davison, ο οποίος μπαίνει δυναμικά στην αγορά των ευρωπαϊκών κόκκινων δανείων – και την ελληνική.

    Η Pillarstone επικεντρώνεται σε επιχειρηματικά δάνεια και η συνεργασία της με την Alpha Bank, την Eurobank και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί μια βάση δανείων της τάξης των 2 δις. ευρώ.

    Ο John Davison έχει μεγάλα σχέδια για την ελληνική αγορά και το επόμενο διάστημα θα εντείνει τις κινήσεις που θα οδηγήσουν σε αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και κλάδων. Όπως ο ίδιος λέει, τα πρώτα μαθήματα πήρε από την οικογενειακή επιχείριση, την Davison Highley, μια εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής επίπλων που ξεκίνησε ο παππούς του και διαθέτει σταθερά υψηλού επιπέδου πελατεία ιδιωτών και επιχειρήσεων.

    Oι Tony Alvarez και Bryan Marsal  έχουν τεράστια εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και από το 1983 που ίδρυσαν την Alvarez & Marsal, η εταιρεία έχει φθάσει από τους τρεις μόλις εργαζομένους, να απασχολεί περισσότερους από 2.500 στελέχη σε όλον τον κόσμο και σε 18 χώρες, προσφέροντας ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

    Οι φιλοδοξίες ανάπτυξης στην ελληνική αγορά είναι μεγάλες και ο άνθρωπος της A&M στη χώρα είναι ο έμπειρος Μάριος Κολιόπουλος, ο οποίος ήταν μεταξύ άλλων αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ και σύμβουλος στα ΕΛΠΕ και προηγουμένως επικεφαλής της Bank of America στην Eλλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/antitheti-kivernisi-stin-protasi-n-karamouzi-miosi-tis-chrimatodotisis-ton-trapezon-apo-tin-ekt-ke-ton-ela/74285

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/fokion-karavias-stirixi-mikromeseon-epichiriseon-me-40-ekat-evro-apo-ti-eurobank/74215



    ΣΧΟΛΙΑ