• AUTO

    Ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Ford EcoSport


    Ο πυρετός στα μικρά αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ακόμη και οι εταιρίες που έχουν στη γκάμα τους τέτοιου είδους οχήματα, σπεύδουν να τα ανανεώνουν νωρίτερα από την ενδεδειγμένη ώρα προλαβαίνοντας ουσιαστικά τις όποιες εξελίξεις στην κατηγορία. Παραδείγματος χάρη, επενδύοντας 200 εκατομμύρια ευρώ, η Ford ξεκινά την παραγωγή του «νέου» EcoSport στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, ενώ το θετικό της υπόθεσης είναι πως ταυτόχρονα δημιουργεί 1.700 νέες θέσεις εργασίας. Η συνολική επένδυση της Ford στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα απασχολούνται συνολικά 3.900 άτομα. Το νέο Ford EcoSport αποτελεί την απάντηση της Ford στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV οχημάτων.

    Στο ανανεωμένο EcoSport, έχει γίνει μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, προσφέροντας στους υποψήφιους αγοραστές και μια ευρύτερη γκάμα επιλογών. Όπως σε κάθε ανανέωση έχουν γίνει βεβαίως και εδώ οι απαραίτητες αισθητικές αλλαγές σε φώτα, μάσκα και προφυλακτήρες, ενώ προσφέρονται και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, με διχρωμίες του εξωτερικού. Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, με νέα κεντρική κονσόλα, νέα σχέδια καθισμάτων, οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, βελτιωμένα υλικά, διπλό πάτωμα στο χώρο αποσκευών κλπ.

    Επίσης διαθέσιμα είναι νέα ηλεκτρονικά συστήματα συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, αλλά και συστήματα ασφαλείας και οδηγικά βοηθήματα. Το αυτοκίνητο προσφέρεται πλέον και με τον αναβαθμισμένο κινητήρα ντίζελ 1.5 με 125 ίππους. Επίσης σε συνδυασμό με αυτόν τον κινητήρα και το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο η Ford προσφέρει για πρώτη φορά στο EcoSport και το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive. Το μικρό αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Ford θα προσφέρεται επίσης με τον κινητήρα ντίζελ 1.5 σε έκδοση 100 ίππων, όπως και με τον χιλιάρη βενζινοκινητήρα σε εκδόσεις 100 (από το 2018), 125 και 140 ίππων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιο αυτοκίνητο κέρδισε το βραβείο «Sport auto 2017»;
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορνηλία Τζώρτζη: Η σιδηρά κυρία του αυτοκινήτου μιλάει για την Land Rover και την Jaguar
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο χρηματοδοτικό της Ford θα σε πάει στην έκθεση;



    ΣΧΟΛΙΑ