To Dacia Spring είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dacia, που έγινε αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλές.
Το Spring καθιστά την ηλεκτροκίνηση πιο απλή, προσφέροντας όλα όσα είναι απαραίτητα στον πελάτη (σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone).
Κάτω από το συμπαγές, SUV αμάξωμά του κρύβεται ένα εξαιρετικά άνετο αυτοκίνητο, με χώρους για 4 επιβάτες, μεγάλο χώρο αποσκευών (290lt) για τις διαστάσεις του (3,73m μήκους) και έναν αποδοτικό και αξιόπιστο ηλεκτροκινητήρα. Το Spring διατίθεται στην έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα Electric 65 (65hp/48kW). Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός συνδυάζεται με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει επιταχύνσεις και ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία.
Χάρη στον κινητήρα Electric 65, το Dacia Spring Extreme επιτυγχάνει αυτονομία της τάξεως των 220km (WLTP) σε μικτό κύκλο και 310km σε αστικό κύκλο (WLTP). Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 14,5 kWh/100km., νούμερο το οποίο πέφτει στο ασυναγώνιστο 10,4 kWh/100km. όταν το Spring κινείται στην πόλη.
Παράλληλα, με το καλώδιο και την πρίζα της έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες, μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC), για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας.
Tο ηλεκτρικό Dacia Spring διατίθεται σε νέα, ακόμα πιο δελεαστική τιμή, που εξακολουθεί και το καθιστά το πιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Dacia Spring Electric 65 Extreme DCR κοστίζει, μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά ΙΙΙ» και την τρέχουσα προσφορά της Teoren Motors, από 17.950€. Παράλληλα, το ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia πλαισιώνεται από 8ετή εγγύηση (ή 120.000km) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 km) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.
Εκδόσεις | ELECTRIC 65 Extreme DCR |
ELECTRIC 65 Extreme DCR Colour |
ELECTRIC 65 Extreme Plus |
ELECTRIC 65 Extreme Plus Colour |
Τιμή με επιδότηση
& προσφορά |
17.950 € | 18.405 € | 18.405 € | 18.860 € |
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τασούλας: Ο Π. Μολυβιάτης υπήρξε ένας ευπατρίδης της δημόσιας ζωής που μας αφήνει ένα σπάνιο παράδειγμα υψηλού ήθους και σεμνού πατριωτισμού
- Ο στρατός του Λιβάνου λέει ότι η Χαμάς παρέδωσε ύποπτο για τις εκτοξεύσεις πυραύλων προς το Ισραήλ
- Ώρα αποφάσεων στο Ισραήλ – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας
- Παυλόπουλος για Μολυβιάτη: Υπερασπίστηκε στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Ευάγγελος Μυτιληναίος και Διαμαντής Διαμαντίδης: Για πρώτη φορά στη λίστα Forbes των πιο πλούσιων του κόσμου
Τι συμβαίνει στον Σκάι, το deal Ευαγγελάτου – Τατιάνας, λιγότερος Πορτοσάλτε, τι θα κάνει η Μενεγάκη, αλλαγές στα κανάλια

Η κρυφή παγίδα στην αγορά ακινήτου: Πώς ο αγοραστής μπορεί να καταλήξει υπεύθυνος για τα χρέη του πωλητή
