• AUTO

    Το μεγάλο ραντεβού! (pics+video)


    Την προηγούμενη Κυριακή ήταν προγραμματισμένο το GP Μονακό, λόγω πανδημίας ακυρώθηκε. Οι δρόμοι όμως έκλεισαν στο Πριγκιπάτο.

    Ο Γάλλος σκηνοθέτης Claude Lelouch είχε την ευκαιρία να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Le Grand Rendez-vous», «Το μεγάλο Ραντεβού» το χάραμα που ήταν προγραμματισμένο το Grand Prix. Οι κάμερες που τοποθέτησε άσφαλτα ο σκηνοθέτης κατέγραψαν μια Ferrari SF90 Stradale να πραγματοποιεί ένα γρήγορο γύρο στη διαδρομή της Formula 1.

    Στο τιμόνι ήταν ο Μονεγάσκος Charles Leclerc, οδηγός της Ferrari F1. Μάλιστα πραγματοποιώντας το μυστηριώδες μεγάλο ραντεβού έφτασε μέχρι και τα 240km/h στους στενούς δρόμους της γενέτειράς του. Ταχύτητα μικρή για τα δεδομένα της F1, αλλά εξωπραγματική για αυτοκίνητο δρόμου, έστω και ειδικών προδιαγραφών.

    Το παρών στο γύρισμα έδωσε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος που έχει έναν μικρό ρόλο και στο φιλμ. Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, οι Πρίγκηπες Andrea Kasiraghi, Casiraghi και η σύζυγός του, Πριγκίπισσα Beatrice Borromeo ήταν εκεί. Χάρη στην προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων στο Μονακό το γύρισμα είχε λίγους θεατές υπό την επίβλεψη των τοπικών αρχών.

     

    Η κυκλοφορία διεκόπη ώστε η SF90 Stradale να ξεδιπλώσει με ασφάλεια τη δυναμική της: 2.5sec από στάση έως τα 100km/h προτού απελευθερώσει όλη της τη δύναμη. Ο ήχος της ενθουσίασε τους οπαδούς της Scuderia που εξέλαβαν τον ήχο του υβριδικού μοτέρ των 1000PS ως μια νότα αισιοδοξίας. Σαν προάγγελο σάλπισμα επιστροφής στη δράση για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, τον κινηματογράφο και εν τέλη την κοινωνική ζωή.

    Το «Le Grand Pendez-vous» θα πραγματοποιηθεί/δημοσιοποιηθεί στις 13 Ιουνίου.



    ΣΧΟΛΙΑ