• AUTO

    Στην Ελλάδα το Audi Q4 e-tron!

    Στην Ελλάδα το Audi Q4 e-tron!

    Dynamic photo, Colour: Geyser blue, metallic


    Η Audi αποκτά εκπρόσωπο στην κατηγορία των ηλεκτρικών compact SUV, που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη.

    Το Audi Q4 e-tron και η coupe έκδοση του Q4 Sportback e-tron, είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα. Ειδικότερα το Q4 e-tron μπορεί να παραγγελθεί από τώρα ενώ η coupe έκδοση θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από 44.900 € (39.469 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), συγκεκριμένα για το Audi Q4 e-tron 35, των 170 ίππων (125 kW), με κινητήρα/κίνηση πίσω.

    Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Η καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας ποικίλλει από 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο) για το Q4 35 e-tron, έως 77 (82) kWh για τη μεγάλη μπαταρία στα Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro. Τα Q4 35 e-tron και Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που εδράζεται στον πίσω άξονα και κινεί τους πίσω τροχούς, με ισχύ 170 PS (125 kW) και 204 PS (150 kW) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, οπότε είναι τετρακίνητη. Η μέγιστη ισχύς 299 PS (220 kW), εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα ενώ η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα είναι στα 180 χλμ./ώρα.

    Static photo, Colour: Geyser blue, metallic

    Χάρη στην μέγιστη ικανότητα φόρτισης με ρυθμό 125 kW ανά ώρα, μπορείς αν βρεις κατάλληλο φορτιστή σε μόλις 10’, να εξασφαλίσεις αυτονομία 130 χιλιομέτρων (WLTP). Η αυτονομία φτάνει έως και 520 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP (για το πισωκίνητο Q4 40 e- tron).Ο προοδευτικός και σύγχρονος σχεδιασμός των δύο μοντέλων είναι τυπικός Audi, τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός: το Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Q4 Sportback e-tron επιτυγχάνει ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

    H coupe έκδοση Q4 Sportback e-tron

    Προαιρετικά, τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας. Οι έξτρα προβολείς LED Matrix, δίνουν μια επιπλέον ασφάλεια στο δρόμο φωτίζοντας πιο μακριά ενώ ταυτόχρονα δεν ενοχλούν άλλους χρήστες της οδού. Μια ακόμη καινοτομία είναι ότι ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών αισθητικών εμφανίσεων για τα φώτα, από το σύστημα αφής MMI. Εντελώς καινούργιο είναι το πεπλατυσμένο τόσο πάνω όσο και κάτω πολυλειτουργικό τιμόνι, με τις απρόσκοπτες επιφάνειες αφής, που χρησιμοποιεί ο οδηγός για τον έλεγχο του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

    Static photo, Colour: Florett silver

    Αναλυτικά, οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το Audi Q4 e-tron έχουν ως εξής:

    Διαβάστε ακόμη:

    F1, Αυστρία: Ξανά, εύκολα, ο Φερστάπεν!

    F1, Αυστρία: Ποιος θα κοντράρει το Φερστάπεν;

    Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από τροχαία!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ