• AUTO

    F1, Αυστρία: Ποιος θα κοντράρει το Φερστάπεν;

    F1, Αυστρία: Ποιος θα κοντράρει το Φερστάπεν;

    Formula 1 2021: Austrian GP


    Ο σημερινός αγώνας (16:00 ΕΡΤ, Cosmote) είναι στα μέτρα του Ολλανδού. Όμως η λογική τελειώνει όταν σβήνουν τα κόκκινα φώτα.

    Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε χτες με εμφατικό τρόπο την pole position για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή στο Red Bull Ring. Καθώς οι γόμες της Pirelli που χρησιμοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο είναι οι πιο μαλακές και δεδομένου ότι η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν και πάλι πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου (51 βαθμοί) οι χρόνοι προσφέρονται για αντιπαραβολή.

    Formula 1 2021: Austrian GP

    Με τη C5 γόμα ο Φερστάπεν ήταν 0,12 sec ταχύτερος χθες σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο που χρησιμοποίησε τη C4 γόμα για το χρόνο της pole. Αντίστοιχα ο Νόρις ήταν 4 δέκατα ταχύτερος με τη C5 γόμα έναντι της C4. Αξιοσημείωτο ότι οι χρόνοι των Mercedes ήταν εφάμιλλοι, τα δυο Σάββατα, στο ίδιο δέκατο, ξεκάθαρο δείγμα ότι δεν έχουν το σετάρισμα να εκμεταλλευτούν την έξτρα ταχύτητα της C5 γόμας. Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα ο Λεκλέρκ π.χ. ήταν 0,13 sec πιο αργός με την ταχύτερη γόμα και ο Αλόνσο 3 δέκατα πιο αργός με τη C5. Οι χρόνοι δεικνύουν πόσο περίπλοκο είναι το παιχνίδι της F1, σήμερα.


    Όσον αφορά τώρα στην στρατηγική δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα πάμε σε δυο αλλαγές σήμερα. Η μια πιθανή εκδοχή είναι μέση/σκληρή/σκληρή γόμα. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε και προσπάθεια μιας αλλαγής από μέση σε σκληρή γόμα αλλά θα είναι οριακή. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη θερμοκρασία αέρα και οδοστρώματος. Όσο πιο υψηλή τόσο πιο πιθανές οι δυο αλλαγές. Η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας σίγουρα θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Από τους πρώτους δέκα με τη μέση γόμα εκκινούν οι Red Bull, οι Mercedes, ο Νόρις και ο Ράσελ. Οι Aston Martin και οι Alpha Tauri εκκινούν με τη μαλακή γόμα.


    Η εξαιρετική επίδοση του Νόρις στις δοκιμές, τον έφερε για πρώτη του φορά στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Μακάρι να μπορέσει να κρατηθεί εκεί όταν ανοίξει το DRS, αλλά είναι βέβαιο πως οι Πέρεζ, Χάμιλτον, Μπότας θα τον πιέσουν. Όσο μείνει ο Νόρις εκεί τόσο θα κερδίζει διαφορά ο Φερστάπεν. Οι Mercedes την προηγούμενη Κυριακή κέρδισαν τον Πέρεζ εκμεταλλευόμενες και την καθυστέρηση στα πιτ της Red Bull.

    Formula 1 2021: Austrian GP

    Λογικά θα επιχειρήσουν με δυο διαφορετικές στρατηγικές με το Μπότας να προσπαθεί να τον παρασύρει νωρίς σε δυο αλλαγές. Αξίζει να δούμε αν θα τα καταφέρουν. Όπως επίσης ενδιαφέρον θα έχει αν θα τολμήσουν στη Ferrari να εκκινήσουν με τη σκληρή γόμα και ως που θα φτάσουν μ’ αυτή την επιλογή. Είναι η πρώτη φορά φέτος που δεν υπάρχει κόκκινο μονοθέσιο στο Q3.


    O αγώνας εκκινεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote. Νωρίτερα στις 15:00 θα πούμε περισσότερα με τον Πάνο Σεϊτανίδη (@seitanf1) στο Instagram Live. Βρίσκεται στο Red Bull Ring και θα έχουμε απευθείας ανταπόκριση από κει.



    ΣΧΟΛΙΑ