• AUTO

    Στην Ελλάδα η νέα BMW X2


    Το Μεταλλουργείο έναν ιδιαίτερο χώρο στην οδό Πειραιώς διάλεξε η BMW Hellas για την πανελλήνια παρουσίαση της δεύτερης γενιάς BMW X2.

    Μια επιτυχία για την ελληνική αντιπροσωπεία καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει κάνει ακόμη παγκόσμια πρεμιέρα αυτή θα γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, στα τέλη του μήνα, αλλά παρουσιάστηκε ήδη στην Ελλάδα.

    Η δεύτερη γενιά έχει σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις και η έντονη κουπέ σιλουέτα της αναδεικνύει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία πίσω από τη νέα BMW X2. Τόσο οι συμβατικές όσο και οι ηλεκτρικές εκδόσεις θα παράγονται στο Regensburg της Βαυαρίας. Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται επίσης και οι μπαταρίες υψηλής τάσης για την αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή.

    O πρόεδρος της BMW Hellas Αντρέας Ζίμπεν στη σημερινή παρουσίαση.
    O πρόεδρος της BMW Hellas Αντρέας Ζίμπεν στη σημερινή παρουσίαση

    Η νέα BMW X2 είναι ένα Sports Activity Coupé (SAC) με δυναμικές έντονες γραμμές και αθλητικές καμπύλες. Η νέα BMW X2 έχει μεγαλώσει κατά 194 χιλιοστά σε μήκος σε σχέση με την προκάτοχό της, φτάνοντας τα 4.554 χιλιοστά, κατά 21 χιλιοστά σε πλάτος (στα 1.845 χιλιοστά) και κατά 64 χιλιοστά σε ύψος (στα 1.590 χιλιοστά).

    Επιπλέον, το μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια αυξάνουν την ευρυχωρία τόσο στα καθίσματα των πέντε επιβατών όσο και στο πορτμπαγκάζ. Η νέα X2 έχει μέγιστη χωρητικότητα 560 – 1.470 λίτρα για τη μεταφορά αποσκευών, ανάλογα με την έκδοση. Η BMW iX2 προσφέρει από 525 μέχρι 1.400 λίτρα.


    Το όρθιο εμπρόσθιο τμήμα της νέας BMW X2, αποπνέει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

    Στοιχεία κλειδιά στην εμπρός όψη του αυτοκινήτου είναι οι εντυπωσιακοί προβολείς LED και η σχεδόν εξαγωνική μάσκα νεφρών BMW, η οποία – για πρώτη φορά στην premium compact κατηγορία – διατίθεται με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow.

    Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνονται επίσης οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα.


    Η γραμμή οροφής, η οποία ρέει απρόσκοπτα μέχρι το πίσω μέρος, διαμορφώνει μια λεπτή, κουπέ σιλουέτα. Στο πίσω μέρος, οι έντονα προτεταμένοι θόλοι των τροχών και οι μυώδεις ώμοι κλέβουν την παράσταση.

    Τα οριζόντια περιγράμματα των πίσω φώτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το μοντέλο ενισχύουν την σπορ αίσθηση, ακριβώς όπως συμβαίνει με την αεροτομή τύπου Gurney και τον εντυπωσιακό πίσω προφυλακτήρα.

    Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M, όπως τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής που είναι ενσωματωμένα στον πίσω προφυλακτήρα, προσδίδουν στην BMW X2 M35i xDrive μια ιδιαίτερα δυναμική αίσθηση.

    Το πακέτο M Sport διατίθεται για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της νέας BMW iX2, προσφέροντας επίσης αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες εξωτερικές λεπτομέρειες.

    Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο απλές και έντεκα μεταλλικές εξωτερικές αποχρώσεις για τη νέα BMW X2, συμπεριλαμβανομένης της νέας Fire Red metallic. Διατίθενται επίσης δύο Frozen εκδόσεις από τη συλλογή BMW Individual και μία μεγάλη ποικιλία διακεκριμένων φινιρισμάτων BMW Individual.


    Το εσωτερικό της νέας BMW X2 διαθέτει μια μοντέρνα premium ατμόσφαιρα με σπορ πινελιές. Ο λεπτός πίνακας οργάνων, που φιλοξενεί την κυρτή οθόνη BMW Curved Display, πλαισιώνεται στην καμπίνα από ένα “αιωρούμενο” υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου.

    Στο εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν δύο ποτηροθήκες και μια βάση για smartphone με έμμεσο φωτισμό και ασύρματη φόρτιση.

    Τα νέας σχεδίασης καθίσματα προσφέρονται επίσης στην διάτρητη έκδοση Veganza και στη δερμάτινη Vernasca με ελκυστικό καπιτονέ, εναλλακτικά αντί της στάνταρ υφασμάτινης ταπετσαρίας.

    Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν σπορ καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση, λειτουργία μνήμης, οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ. Περαιτέρω βελτιώσεις έχουν γίνει τόσο στην ακουστική άνεση όσο και στην προστασία των επιβατών.


    Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τώρα έναν αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα που προστατεύει οδηγό και συνοδηγό.

    Ο αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών, το σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το σπορ δερμάτινο τιμόνι ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της νέας BMW X2, όπως και η αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας, οι τέσσερις θύρες USB-C και μια πρίζα 12V τόσο στην κεντρική κονσόλα όσο και στο χώρο αποσκευών.

    Ο αριθμός των διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και ψηφιακών υπηρεσιών έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.


    Η BMW X2 έχει θερμικά σύνολα, πετρελαίου και βενζίνης, σπορ εκδόσεις ακόμη και μια ηλεκτρική έκδοση. Ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας τροφοδοτεί τη νέα BMW X2 sDrive20i.

    Σε συνεργασία με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, ο κινητήρας των 1,5 λίτρων αποδίδει συνολική μέγιστη ισχύ 125 kW/170 hp (ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνεισφέρει έως και 115 kW/156 hp και ο ενσωματωμένος ηλεκτροκινητήρας έως και 14 kW/19 hp).

    Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας diesel της νέας BMW X2 sDrive18d αποδίδει μέγιστη ισχύ 110 kW/150 hp. Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που διατίθενται για τη νέα BMW X2 συνδέονται στάνταρ με ένα επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Όσον αφορά στις τιμές τώρα εκκινούν από τις 42χ. ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα την έκδοση.

    Για την X2 sDrive18d οι τιμές εκκινούν από 52.500 ευρώ για την X2 M35i xDrive από 67.200 ευρώ και για την ηλεκτρική έκδοση iX2 xDrive30 από τα 56.560 ευρώ.

    Να σημειώσουμε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία θα διαθέτει την καινούργια X2 1/5lt/170PS σε μια ειδική έκδοση «M Sport Advanced», με τιμή 44.200 ευρώ.


    Μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα περιλαμβάνεται στη νέα γκάμα του SAC μοντέλου ήδη από το λανσάρισμα με τη μορφή της BMW iX2 xDrive30.

    Οι δύο εξαιρετικά ενσωματωμένες μονάδες κίνησης – μία στον εμπρός άξονα και μία στον πίσω – αποδίδουν συνδυαστικά 230 kW/313 hp (συμπεριλαμβανομένου του στιγμιαίου boost) και συνολική ροπή 494 Nm.

    Η BMW iX2 xDrive30 έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 180 km/h.

    Ο συνδυασμός της εντυπωσιακής ωφέλιμης ενέργειας της μπαταρίας υψηλής τάσης των 64,8 kWh και της υψηλής αποδοτικότητας του συστήματος κίνησης εξασφαλίζει αυτονομία 417 – 449 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

    Η προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας και η λειτουργία MAX RANGE συμβάλλουν επίσης στην εξαιρετική αυτονομία. Η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Max Performance Charging βελτιστοποιεί κυρίως την αποδοτικότητα κατά τη φόρτιση του αυτοκινήτου.


    Ένα μοντέλο επιδόσεων η νέα BMW X2 M35i xDrive, με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και το χειρισμό Μ, αποτελεί μια δυναμική πρόταση.

    Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων αποδίδει μέγιστη ισχύ 221 kW/300 hp στην Ευρώπη (233 kW/317 hp στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές).

    Η νέα BMW X2 M35i xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα. Η ειδική ρύθμιση του πλαισίου M συνεργάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση BMW xDrive εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις.

    Η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση M επιδρά θετικά τόσο στην ευελιξία όσο και στην άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Τα Φρένα M Compound προσφέρονται προαιρετικά.

    Διαβάστε επίσης:

    BMW: Επαναφορτιζόμενη σειρά 5

    BMW R 18 Roctane: Όνειρο χειροπιαστό!

    Η ηλεκτρική BMW Σειρά 5 σε ακραίες δοκιμές!



    ΣΧΟΛΙΑ