• AUTO

    Προσοχή, Tesla, οι Γερμανοί έρχονται! Με ένα νέο ηλεκτρικό SUV (video)

    • NewsRoom


    Η Audi παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό της Sport Utility Vehicle (SUV) τη Δευτέρα σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην «πίσω αυλή» της ανταγωνίστριας Tesla, στην Καλιφόρνια, ενώ παρουσίασε και μια συμφωνία με την Amazon.com Inc, η οποία θα διευκολύνει την επαναφόρτισης των επερχόμενων e-tron μοντέλων της.

    Audi E-Tron

    Το e-tron SUV της Audi θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ του χρόνου, ξεκινώντας από τα 75.795 δολάρια, εξαιρούμενου ενός φόρου 7.500 δολαρίων. Πρόκειται για ένα από τα ηλεκτρικά μοντέλα των εταιριών της Volkswagen AG, καθώς και άλλων ευρωπαϊκών brands, όπως την Mercedes-Benz, την BMW, την Volvo Cars και την Jaguar Land Rover.

    Όλα έχουν ως στόχο να επεκτείνουν την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων και να «αρπάξουν» ένα μέρος της αγοράς αυτής από την Καλιφόρνια, τη βάση της Tesla, η οποία μέχρι τώρα είχε το κομμάτι αυτό όλο για τον εαυτό της.

    «Θέλω η Audi να είναι μακροπρόθεσμα ο νούμερο ένα πωλητής ηλεκτρικών οχημάτων στην Αμερική», ανέφερε στο Reuters ο πρόεδρος της Audi στην Αμερική, Scott Keogh.

    Ο CEO της Tesla, Elon Musk, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της SpaceX, σχεδίασε να «κλέψει» την λάμψη του λανσαρίσματος του e-tron, διοργανώνοντας ένα event στο Λος Άντζελες για την SpaceX την ίδια ώρα.

    Audi E-Tron

    Η Audi και η μητρική της Volkswagen πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την κυκλοφορία του νέου ηλεκτρικού SUV με στόχο να ξεπεράσουν ένα εμπόδιο στις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων: την έλλειψη εύκολων τρόπων να φορτίζονται οι μπαταρίες τους.

    Γι αυτό το λόγο, η Audi ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Amazon, για την πώληση και εγκατάσταση συστημάτων επαναφόρτισης των οχημάτων στους αγοραστές του e-tron. Η Amazon θα προσφέρει το λογισμικό αλλά και τους τεχνικούς για την εγκατάσταση, μέσω της υπηρεσίας της Amazon Home Services.

    Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία ενός ηλεκτρονικού λιανοπωλητή και μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία σηματοδοτεί μια νέα κίνηση στην προσπάθεια της Amazon να επεκταθεί στα σπίτια των καταναλωτών της, πέρα από την Alexa – ένα πρόγραμμα έξυπνης ομιλίας για κουζίνες.

    Η Audi ανέφερε πως το κόστος των σταθμών φόρτισης θα είναι περίπου στα 1.000 δολάρια, αναλόγως και το ηλεκτρικό σύστημα κάθε σπιτιού.

    Η Tesla προσφέρει φορτιστές για το σπίτι στα 500 δολάρια και σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται να φροντίσει και την εγκατάστασή τους, ενώ έχει αναπτύξει το δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης με περισσότερους από 11.000 φορτιστές στη Βόρεια Αμερική.



    ΣΧΟΛΙΑ