• AUTO

    Porsche: Εκσυγχρονισμός του κλασσικού!


    Η Porsche Classic ασχολείται με τη διατήρηση και συντήρηση των θρυλικών οχημάτων και των πιο πρόσφατων κλασικών.

    Η εμπειρία δεκαετιών σε κλασικά οχήματα Porsche όσον αφορά στα γνήσια ανταλλακτικά, στην αποκατάσταση και στην επισκευή παίζει σημαντικό ρόλο.

    Η Porsche Classic πλέον υποστηρίζει και μοντέλα 911 (Type 997), Boxster και Cayman (Type 987). Μια σημαντική ανάγκη είναι ο εκσυγχρονισμός του ταμπλό.

    Η Porsche Classic προσφέρει δύο συστήματα infotainment που ταιριάζουν με πολλά από τα κλασικά αυτοκίνητα της μάρκας τα οποία διαθέτουν Porsche Classic Communication Management (PCCM) και Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus).

    Μεταξύ άλλων λειτουργιών, αυτές οι συσκευές επιτρέπουν τη χρήση του Apple CarPlay (από το iPhone 5) και του Android Autο για αναπαραγωγή πολυμέσων, πλοήγηση και πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

    Μια αντίστοιχη γκάμα προϊόντων είναι τώρα διαθέσιμη, με άμεση ισχύ, για την έκτη γενιά 911 γενιάς 997 για μοντέλα 2005 έως 2008, την πρώτη γενιά Boxster και Cayman 987, μοντέλα 2005 έως 2008 και την πρώτη γενιά Cayenne για τα μοντέλα 2003 έως το 2008.

    Η Ulrike Lutz, Διευθύντρια της Porsche Classic τόνισε: «Υπάρχει τεράστια ζήτηση για τον εκσυγχρονισμό και τη συνδεσιμότητα παλαιότερων αυτοκινήτων. Με την επιτυχημένη κυκλοφορία συστημάτων infotainment για μετασκευή, λάβαμε αιτήματα από ιδιοκτήτες 911 του μοντέλου 997. Γι’ αυτό επεκτείνουμε τώρα σημαντικά τη γκάμα των συσκευών Porsche Classic Communication Management Plus για μετασκευή».

    Τα μοντέλα της Porsche που αναφέρθηκαν παραπάνω ήταν ήδη εξοπλισμένα με διαχείριση επικοινωνίας Porsche δεύτερης γενιάς (PCM). Το νέο PCCM Plus αντικαθιστά τις παλιές ενσωματωμένες συσκευές, καθώς και το ραδιόφωνο στις Cayenne και στις Boxster/Cayman.

    Η λειτουργία γίνεται από διακόπτες που είναι ήδη εγκατεστημένοι στο αυτοκίνητο, όπως ο πίνακας ελέγχου κλιματισμού ή τα κουμπιά. Περιφερικά εξαρτήματα όπως ο ενισχυτής, τα ηχεία ή η κεραία λειτουργούν όπως πριν. Οι οθόνες πλοήγησης στον πίνακα οργάνων συνεχίζουν επίσης να υποστηρίζονται.

    Ο εξοπλισμός PCCM Plus περιλαμβάνει οθόνη αφής 7 ιντσών με γραφικά τελευταίας τεχνολογίας. Το DAB+ επιτρέπει τη λήψη ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών με την ευρωπαϊκή έκδοση, ενώ η έκδοση για τις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι προγραμματισμένη για το δορυφορικό ραδιόφωνο SiriusXM.

    Ο οδηγός διαθέτει την πιο πρόσφατη ενσωματωμένη πλοήγηση με Σημεία Ενδιαφέροντος (POI) ειδικά για την Porsche, που εμφανίζονται σε 2D ή 3D. Προβλέπονται ενημερώσεις χαρτών για αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα στο μέλλον.

    Η αναπαραγωγή πολυμέσων είναι δυνατή μέσω USB stick, Bluetooth, Apple CarPlay (από iPhone 5 και μετά) και Android Auto.

    Μια άλλη λειτουργία είναι ο υπολογιστής ταξιδιού που παρέχει πολλά χρήσιμα δεδομένα οδήγησης. Στην 911, το Boxster και το Cayman, μπορούν επίσης να αποθηκευτούν προσωπικές ρυθμίσεις για το αυτοκίνητο.

    Ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος, αυτή η λειτουργία μνήμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα φώτα, τους υαλοκαθαριστήρες, τον έλεγχο κλιματισμού και το κλείδωμα.

    Οι νέες συσκευές PCCM Plus κοστίζουν 1.500 ευρώ. Μπορείτε να τις παραγγείλετε στα κέντρα της Porsche ενώ συνιστάται η τοποθέτηση σε συνεργάτη Porsche Classic ή Porsche Center.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 In Schools: Μοναδική ευκαιρία για κορίτσια!



    ΣΧΟΛΙΑ