• Νissan e-NV200: Ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα!

    Δημοσιεύτηκε:

    Με 20% της τιμής από κρατική επιδότηση και ετήσιο συντελεστή φορολογικής απόσβεσης 50%, γιατί όχι;

    Η Nissan έχει μια εξαιρετική πρόταση για ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, το e-NV200. Τα κίνητρα για μια τέτοια αγορά είναι πολύ σημαντικά καθώς η κρατική επιδότηση επί της τελικής τιμής φτάνει το 20%. Επιπλέον για αγορά ή μίσθωση η προσαυξημένη έκπτωση για δαπάνη απόσβεσης εταιρικού επιβατικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων και λιανικής τιμής προ φόρων έως 40.000 ευρώ ανέρχεται στο 50% (75% στα νησιά).

    Επιπλέον, αναγνωρίζεται προσαυξημένη έκπτωση (50% ή 70% σε νησιωτικούς δήμους) για τις δαπάνες εγκατάστασης και χρήσης φορτιστών αποκλειστικά για τους εργαζόμενους μιας επιχείρησης. Προσαυξημένη έκπτωση 50% από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων θα αναγνωρίζεται για τη δαπάνη αγοράς ελαφρού επαγγελματικού (κατηγορίας Ν1, μέχρι 3,5 τόνους μικτού βάρους) μηδενικών ρύπων (50%).

    Πρόσφατα το αναβαθμισμένο Nissan e-NV200 υποβλήθηκε σε δοκιμές μετρήσεων κατανάλωσης και ρύπων σε πραγματικές συνθήκες (WLTP) και κατέγραψε αυτονομία 200km σε συνδυασμένο κύκλο οδήγησης (πόλη και αυτοκινητόδρομος) έως 300km σε συνθήκες πόλης. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της ακτίνας οδήγησης άνω του 60%,  σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά και επιτρέπει στους οδηγούς να οδηγούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία μπαταριών με το νέο  Nissan LEAF και χωρίς να έχει αυξηθεί το μέγεθος της μπαταρίας, οι πελάτες του e-NV200 δεν χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμό σε χώρο ή χωρητικότητα φορτίου. Επίσης αμφότερα αποτελούν ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί με το Leaf e+ (μπαταρία 62kwh) να προσφέρει αυτονομία 528km.

    Το Nissan e-NV200 προσφέρει σχεδόν αθόρυβη οδήγηση, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κραδασμοί, μηχανικοί θόρυβοι και αλλαγές ταχύτητας. Χάρη στην σταθερή ροπή του ηλεκτροκινητήρα εξασφαλίζονται ήρεμες διαδρομές για τους οδηγούς και αθόρυβες για τους κατοίκους των αστικών περιοχών. Το e-NV200 δεν έχει κιβώτιο ταχυτήτων και δεν χρειάζονται αλλαγές σχέσεων. Με μια σχέση ταχυτήτων και το Hill Start Assist, καθιστά την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

    Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους για να επιλέξουν δύο εκδόσεις: το e-NV200 van και το e-NV200 Evalia. Και οι δύο διαθέτουν ένα ευπροσάρμοστο εσωτερικό που επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν τον χώρο και τα καθίσματα, με βάση τις ανάγκες τους. Το ηλεκτροκίνητο φορτηγό e-NV200 είναι εύκολο να φορτωθεί, καθώς το δάπεδο της καρότσας απέχει μόλις 52 εκατοστά από το έδαφος.

    Το 100% ηλεκτροκίνητο φορτηγό Nissan e-NV200 έχει χώρο φορτίου 4,2m³, αρκετό για να χωρέσει δύο παλέτες ή φορτίο μέχρι 701kg. Με το ευρύ άνοιγμα στις πίσω πόρτες, όπως και με τις συρόμενες πλευρικές, η φόρτωση είναι γρήγορη και εύκολη. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί για τη δημιουργία ενός πρακτικού γραφείου, ενώ οι εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι και σε κοντινή απόσταση από το κάθισμα του οδηγού.

    Για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να μετακινήσουν τους επιβάτες ή πλήρωμα, το e-NV200 Evalia αποτελεί την ιδανική επιλογή. Χάρη στα έξυπνα σπονδυλωτά καθίσματα, υπάρχει πλεονάζων χώρος για αποσκευές ή εργαλεία. Αυτή τη στιγμή, το Nissan e-NV200 Εvalia, είναι το μόνο 100% ηλεκτρικό επταθέσιο όχημα που διατίθεται στην Ευρώπη. Το Nissan e-NV200 Evalia, αλλά και το Nissan Leaf, είναι η τέλεια λύση για ταξί και συναφείς μεταφορικές υπηρεσίες.