• AUTO

    Πώς έφτασε άραγε στον τίτλο ο Χάμιλτον;

    Mercedes Formula One driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after winning the U.S. F1 Grand Prix as teammate Nico Rosberg of Germany applauds at the Circuit of The Americas in Austin, Texas October 25, 2015. Hamilton clinched his third Formula One world championship on Sunday after winning a thrilling and unpredictable U.S. Grand Prix for Mercedes. REUTERS/Adrees Latif


    Είναι όπως αναφέρει και ο σοφός λαός το άστρο του, το φεγγάρι του, η εποχή που όλα συνωμοτούν για να φιγουράρει στον αφρό της F1. Ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια ως ένα αθώο φιλότιμο και συνάμα φιλόδοξο παιδί που του άρεσαν η ταχύτητα και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και τείνει να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον ακριβοθώρητο κόσμο της F1.

    Ο 33χρονος Βρετανός πιλότος της Mercedes ζει πραγματικά το όνειρό του. Αυτή τη φορά, μπορεί να τερμάτισε ένατος στο συναρπαστικό Grand Prix του Μεξικού, αλλά ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν τέταρτος και η διαφορά πλέον δεν καλύπτεται στους δύο αγώνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν, οπότε πανηγυρίζει από τώρα την κατάκτηση του τίτλου.

    Χάμιλτον και Φέτελ ξεκίνησαν τη μονομαχία τους σε επίπεδο κορυφής το 2008 και ως τώρα έχουν κατακτήσει από τέσσερις φορές τον τίτλο, με τους Τζένσον Μπάτον (2009) και Νίκο Ρόσμπεργκ (2016).

    Ο Φέτελ μέτρησε τέσσερις συνεχείς κατακτήσεις (2010-2013), ενώ ο Χάμιλτον πανηγύρισε το 2008, το 2014, το 2015 και φέτος. Οι Χάμιλτον, Φέτελ (και Αλέν Προστ, που επίσης έχει τέσσερις τίτλους), υπολείπονται μόνο του Μίκαελ Σουμάχερ (7) και του Αργεντινού Χουάν Μανουέλ Νάνζιο (5). Τη νίκη, πήρε ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), αλλά αυτό πολύ μικρή σημασία έχει στην εξέλιξη ή καλύτερα στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από 11.530 ευρώ το «διαφορετικό» Suzuki Ignis
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από 20.000 ευρώ το Skoda Karoq
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο είναι το νέο ταλέντο της Opel στα ράλι;



    ΣΧΟΛΙΑ