• AUTO

    Mini Cooper S Cabrio: Resolute Edition

    Το νέο Mini Cooper S Cabrio

    Το νέο Mini Cooper S Cabrio


    Με ανοιξιάτικη διάθεση, το ανοιχτό Mini είναι έτοιμο να κατακτήσει τις αστικές λεωφόρους αλλά και τους επαρχιακούς δρόμους.

    Το ανοιχτό τετραθέσιο της Mini, αποτελεί το μοναδικό cabrio στον κόσμο στη μικρή κατηγορία. Το μοντέλο Resolute Edition έχει σα στόχο να εντυπωσιάσει: Το χρώμα του αμαξώματος, οι ζάντες ελαφρού κράματος, ο σχεδιασμός της καμπίνας και ο εξοπλισμός του, το καθιστούν πρεσβευτή του παραδοσιακού στυλ και της open-top διασκεδαστικής οδήγησης Mini.

    Ο ισχυρός κινητήρας του, προσθέτει στην άμεση επαφή με τον ήλιο και τον αέρα: αποδίδει ισχύ 178PS και έχει επιτάχυνση 0 -100 km/h σε 7,2sec. H Resolute Edition του Mini Cooper S Cabrio ενσαρκώνει την κλασική go-kart αίσθηση στην πιο σύγχρονη εκδοχή της.

    Στην εξωτερική σχεδίαση διακρίνουμε στοιχεία στιλιστικής ταυτότητας Mini, που όμως αποδίδονται μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση. Το φινίρισμα αμαξώματος Rebel Green αποπνέει γνήσιο σπορ στυλ, ενώ πολυάριθμα τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία υιοθετούν αποκλειστικό φινίρισμα Resolute Bronze, αντί για χρώμιο.

    Αυτά περιλαμβάνουν τα πλαίσια των προβολέων, τη μάσκα και τα πίσω φώτα, τα διακοσμητικά των εμπρός πλαϊνών πάνελ, τις χειρολαβές των θυρών και της πίσω πόρτας, καθώς και τις εισαγωγές στην εμπρός ποδιά και την τάπα του ρεζερβουάρ.

    Συνδυάζονται με φινίρισμα Piano Black για τα λογότυπα της μάρκας και τις επιγραφές του μοντέλου, το εσωτερικό πλαίσιο, την εγκάρσια μπάρα της μάρκας και τα διακοσμητικά στην απόληξη του συστήματος εξαγωγής.

    Μαύρο φινίρισμα χρησιμοποιείται επίσης στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και στην ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μαλακή οροφή – που μπορεί να ενεργοποιείται ακόμα και εν κινήσει, εφόσον το όχημα δεν υπερβαίνει τα 30 km/h. Επίσης, σύμφωνα με τα κλασικά πρότυπα, είναι η περιμετρική διακοσμητική λωρίδα στο ύψος του ώμου.

    Ο σπορ χαρακτήρας του ανοιχτού τετραθέσιου, τονίζεται με λωρίδες αποκλειστικής σχεδίασης στο καπό. Αυτές περιλαμβάνουν ένα μοτίβο παράλληλων γραμμών με χρωματική διαβάθμιση μεταξύ μιας ανοιχτής και μιας σκούρας χρυσαφί απόχρωσης, μαζί με την επιγραφή “RESOLUTE”. Η εντυπωσιακή σπορ εμφάνιση ολοκληρώνεται με ζάντες ελαφρού κράματος 18-ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke Black. Ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών διατίθενται σε σχεδίαση Tentacle Spoke Black (προαιρετικά).

    Τα διακοσμητικά των μαρσπιέ με το διακριτικό “RESOLUTE” υποδέχονται τους επιβάτες στο εσωτερικό της ειδικής έκδοσης, όπου κάθονται σε αποκλειστικά σπορ καθίσματα από Black Pearl / Light Chequered fabric/leatherette (ύφασμα/δερματίνη). Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός δένει άριστα με το φινίρισμα του αμαξώματος σε Rebel Green και με τα μαύρα και χρυσαφί εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Η έκδοση MINI Yours Leather Lounge σε Carbon Black, διατίθεται επίσης προαιρετικά.

    Το αποκλειστικό στυλ της καμπίνας αναδεικνύεται περαιτέρω με επιφάνειες που σχεδιάστηκαν ειδικά για την Resolute Edition. Στο μαύρο φόντο αυτών των επιφανειών, παράλληλες και ομοιόμορφες καμπύλες, γραμμές σε ανοιχτή χρυσαφί απόχρωση, σχηματίζουν ένα αριστοκρατικό ριγέ μοτίβο, που παραπέμπει στη δομή των λωρίδων του καπό. Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αποκτούν πιο ατμοσφαιρικό χαρακτήρα με ένα πακέτο φωτισμού, του οποίου οι μονάδες LED παρέχουν ‘επιλεκτικό’ φωτισμό εσωτερικού μαζί με το Ambient Light – που επίσης ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό των ειδικών εκδόσεων.

    Ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο στο εσωτερικό της Resolute Edition του Mini Cooper S Cabrio είναι το σπορ τιμόνι από δέρμα Nappa. Το διακριτικό “RESOLUTE” φιγουράρει στο κάτω τμήμα της ακτίνας του τιμονιού.

    Η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος της Mini έχει βελτιστοποιηθεί, προσφέροντας γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, του ηχοσυστήματος, των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης, και των εφαρμογών. Επιπλέον, τα νέα πακέτα εξοπλισμού αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης με ποικίλες επιλογές συστημάτων υποβοήθησης και συνδεσιμότητας, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

    Μύρισε άνοιξη

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Αυστραλία: Ταχύτερες οι Ferrari στα ελεύθερα!

    Μπορείτε να παραγγείλετε τη νέα Mercedes-AMG SL

    F1 Αυστραλία: Το Άλμπερτ Παρκ άλλαξε!



    ΣΧΟΛΙΑ