• AUTO

    Οι Γερμανοί βραβεύουν ιταλικό αυτοκίνητο!

    Alfa Romeo Giulia


    Η Alfa Romeo Giulia κατέκτησε τρεις πρώτες θέσεις στα βραβεία του γερμανικού περιοδικού SPORT AUTO.

    Η συλλεκτική Giulia GTAm κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία «σεντάν με τιμή άνω των 100.000 ευρώ». Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Giulia Quadrifoglio κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία των «σεντάν με τιμή κάτω των 100.000 ευρώ». Η Giulia Veloce βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των «σεντάν με τιμή κάτω των 75.000 ευρώ».

    Τριπλό χτύπημα από την Alfa Romeo Giulia στα φετινά “SPORT AUTO AWARD”, όπου το ιταλικό σπορ σεντάν επιβεβαίωσε την υψηλή αποδοχή που απολαμβάνει διαχρονικά από τους αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού SPORT AUTO. Η φετινή ήταν η 29η χρονιά του θεσμού, με περισσότερους από 15.400 αναγνώστες να ψηφίζουν τα αγαπημένα τους μοντέλα ανάμεσα από 234 αυτοκίνητα, χωρισμένα σε 28 κατηγορίες.

    Alfa Romeo Giulia

    Η πρώτη διάκριση ήρθε από την Alfa Romeo Giulia 2.0T Veloce με τον κινητήρα των 280 ίππων, η οποία χάρη στη δυναμική της εμφάνιση και την κορυφαία οδική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει όλες τις εκδόσεις του μοντέλου, βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων στην κατηγορία των «σεντάν και κόστος κάτω των 75.000 ευρώ». Στην κατηγορία των «σεντάν με τιμή έως 100.000 ευρώ», η Giulia Quadrifoglio, συνεχίζει να αναζητά αντίπαλο, αφού οι αναγνώστες την επέλεξαν για 5η συνεχόμενη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων τους. Εφοδιασμένη με τον κορυφαίο V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων, η Giulia QV εντυπωσιάζει με τις υψηλές επιδόσεις και την απόλυτη οδηγική της αίσθηση, ενώ παράλληλα προσφέρει την άνεση και την ασφάλεια που περιμένει κανείς από ένα πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων.

    Alfa Romeo Giulia

    Το σερί βραβεύσεων για την Giulia στα φετινά βραβεία, ολοκλήρωσε η συλλεκτική Giulia GTA, η καταιγιστική “Gran Turismo Alleggerita”, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 500 μονάδες και αντλεί την έμπνευση της από τη θρυλική Giulia Sprint GTA του 1965. Με ευρεία χρήση υπερ-ελαφρών υλικών που μειώνουν το βάρος κατά 100 κιλά σε σχέση με την Quadrifoglio και τον αναβαθμισμένο V6 Bi-Turbo κινητήρα με απόδοση 540 ίππους, η σύγχρονη Giulia GTA προσφέρει την κορυφαία στην κατηγορία της ειδική απόδοση με 187hp/L και αντίστοιχα κορυφαία αναλογία κιλών ανά ίππο με 2,93kg/hp!

    Την ίδια στιγμή, η αεροδυναμική απόδοση που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τους οδηγούς της ομάδας της Formula 1, Alfa Romeo Racing ORLEN, Antonio Giovinazzi και Kimi Räikkönen, προσδίδει μοναδικές δυνατότητες στις Giulia GTA και GTAm, στο δρόμο, αλλά και στην πίστα. Oι 500 μονάδες των σύγχρονων GTA/GTAm, των δυνατότερων μοντέλων παραγωγής που παρουσίασε η μάρκα μέχρι σήμερα, εξαντλήθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις λίγων μηνών από την εμπορική διάθεση τους.

    Η γκάμα της Alfa Romeo Giulia είναι διαθέσιμη και στην Ελληνική αγορά, με τιμές που ξεκινούν από τις 39.500 ευρώ (2.0T 200hp AT8), ενώ οι εκδόσεις που διακρίθηκαν στα βραβεία του SPORT AUTO, κοστίζουν 47.350 ευρώ (Veloce 2.0T 280hp) και 109.000 ευρώ (Quadrifoglio Verde) αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Alfa Romeo Giulia: Ξεπούλησε!

    Άμα είναι να σε συλλάβει η Giulia…

    COP26 Γλασκώβη: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!



    ΣΧΟΛΙΑ