• AUTO

    COP26 Γλασκώβη: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

    Γλασκώβη - Πρίγκιπας Κάρολος

    Ο πρίγκιπας Κάρολος συζητά με την οδηγό αγώνων Έμα Γκίλμουρ, μπροστά από το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό Extreme E της McLaren


    Τις προηγούμενες μέρες στη Γλασκώβη ακούστηκαν πάρα πολλά για την κλιματική κρίση και ελήφθησαν αποφάσεις από τους ηγέτες των χωρών που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας τα επόμενα χρόνια.

    Ο πρίγκιπας Κάρολος εκπροσώπησε τη χώρα του και στο περιθώριο των διασκέψεων συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις.

    Μια εξ αυτών ήταν η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού αγωνιστικού off road οχήματος της McLaren. Η ομάδα της McLaren F1 είναι η πρώτη που πέτυχε ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα πριν δέκα χρόνια και ως κατασκευαστής οχημάτων έχουν θέσει ως στόχο το μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα το 2030.

    Ο χρωματισμός και τα σχέδια του ηλεκτρικού αγωνιστικού off road οχήματος είναι χειροποίητος και δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της COP 26. Συμβολίζει, δε, τις τέσσερις περιοχές του πλανήτη όπου γίνονται αγώνες Extreme E: Αρκτική, έρημος, Αμαζόνιος και ωκεανοί. Στόχος αυτού του πρωταθλήματος όπου συμμετέχουν με δικές τους ομάδες οι Ρόσμπεργκ, Μπάτον και Χάμιλτον, είναι να στρέψει την προσοχή σε περιοχές του πλανήτη που έχουν επηρεαστεί έντονα από την κλιματική κρίση η οποία προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

    O πρίγκιπας Κάρολος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον CEO της McLaren Ζακ Μπρον, αλλά και με την πρώτη γυναίκα οδηγό αγώνων στην ιστορία της McLaren την Έμα Γκίλμουρ. Δίπλα της με μαύρα μαλλιά στέκεται η Λένα Γκέιντ επικεφαλής μηχανικός της ομάδας. Αξίζει να τονιστεί ως το προσωπικό αυτοκίνητο του διαδόχου του θρόνου είναι μια παλιά Aston Martin, η οποία έχει υποστεί μετατροπή ώστε να καίει βιοαιθανόλη που παράγεται από σκουπίδια. Η παρουσίαση έγινε στο Kelvingrove Art Gallery and Museum στη Γλασκώβη στο περιθώριο της συνόδου για την κλιματική αλλαγή.

    Η Λένα Γκέιντ επικεφαλής μηχανικός της ομάδας (αριστ.) με την πρώτη γυναίκα οδηγό αγώνων στην ιστορία της McLaren, Έμα Γκίλμουρ

    Η McLaren είναι βρετανική εταιρεία με έδρα το Πάραγκον έξω από το Λονδίνο και διαθέτει μια πετυχημένη αγωνιστική ομάδα στη F1, ενώ κατασκευάζει και σπορ αυτοκίνητα.

    Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον διευθύνων σύμβουλο της McLaren, Ζακ Μπρον

    Διαβάστε επίσης:

    Mercedes C-Class: Διαθέσιμη σε phev στην Ελλάδα!

    GP Μεξικό: Στην πίστα των αδερφών Ροντρίγκεζ!

    Γιατί ο πρωθυπουργός εξήγγειλε περιορισμούς στους θερμικούς κινητήρες;



    ΣΧΟΛΙΑ